Κρητικιά μαθήτρια Γυμνασίου νίκησε σε παγκόσμιο διαγωνισμό λογοτεχνίας

κρητικιά-μαθήτρια-γυμνασίου-νίκησε-σ-1342798

Την 13χρονη Μαρίτα Δατσέρη, η οποία νίκησε σε παγκόσμιο διαγωνισμό λογοτεχνίας με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, βράβευσε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου, στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη.

Η μαθήτρια του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου συμμετείχε με ένα διήγημα, το οποίο δώρισε στον Δήμαρχο, αφού τον ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη τιμή. Στο κείμενο οι Ήρωες του 1821 ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια της αφηγήτριας και συνομιλούν μαζί της. Η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος που είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό, της απένειμε το πρώτο βραβείο.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του συνεχάρη την νεαρή ηρακλειώτισσα και της ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Όπως τόνισε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε παιδιά από την πόλη μας, με αγάπη για την γνώση και την ιστορία, να προοδεύουν και να διακρίνονται. Η μεγαλύτερη περιουσία του Ηρακλείου, όπως έχω δηλώσει κι άλλες φορές, είναι το έμψυχο δυναμικό του και ειδικά οι νέοι άνθρωποι. Για αυτούς δουλεύουμε καθημερινά, ώστε να φτιάξουμε μια πόλη σύγχρονη και φιλική, στην οποία να θέλουν να μείνουν, να εργαστούν και να δημιουργήσουν.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δασκάλους και την οικογένεια της Μαρίτας για τις βάσεις που της έδωσαν. Εύχομαι στην ίδια να είναι υγιής και να συνεχίσει με το ίδιο κέφι και την ίδια όρεξη για μάθηση, ώστε να πραγματοποιήσει όλα τα όνειρά της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook