Κριτική και προτάσεις από τον Χάρη Μαμουλάκη, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

κριτική-και-προτάσεις-από-τον-χάρη-μαμ-1621658

Επισημαίνοντας άρθρο προς άρθρο τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και καταθέτοντας τις ανάλογες προτάσεις βελτίωσης, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση του Εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Διεθνής Εμπορική Διαιτησία – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Ειδικότερα, ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στον επανακαθορισμό του νομικού πλαισίου του θεσμού της διεθνούς εμπορικής διαιτησίας, στις διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών, σε θέματα που αφορούν δικηγόρους, καθώς και στον ορισμό των αποδοχών του Προέδρου και των Συμβούλων της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Χάρης Μαμουλάκης στο ζήτημα υποβάθμισης των πτυχίων των ανθρώπων του πολιτισμού και στην τροπολογία – φάρσα που έφερε στο «και πέντε» η Κυβέρνηση ΝΔ. Επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι που βασίζεται στον αποπροσανατολισμό, όταν με τη δήθεν διορθωτική τροπολογία δίδεται η χαριστική βολή στην αξιοπρέπεια του κόσμου του Σύγχρονου Πολιτισμού, κατέληξε:

«Το Προεδρικό Διάταγμα που ισοπέδωσε τα δικαιώματα των ανθρώπων του πολιτισμού, δεν αντιμετωπίζεται με μια τροπολογία η οποία δεν το ανακαλεί καν, αλλά το ενισχύει επί της ουσίας. Μια τροπολογία που δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ όσα υποτίθεται ότι καλείται να λύσει. Δεν το αντιλαμβάνεστε αυτό; Γιατί δεν αποσύρετε το Προεδρικό Διάταγμα; Γιατί δεν μας λέτε τι θα γίνει με τους απόφοιτους πριν το 2003 που ήταν Τ.Ε. και γίνονται Δ.Ε.; Τι θα γίνει για τους ηθοποιούς, τους χορευτές και τους κινηματογραφιστές που εργάζονται σε καλλιτεχνικές σχολές, εργαστήρια κλπ; Τι ή ποιος σας εμποδίζει; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται;

Ο κόσμος του Πολιτισμού έχει κατεβεί στο δρόμο και εμείς σεβόμαστε τα δίκαια αιτήματα του. Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο, από το να αποσύρετε το Προεδρικό Διάταγμα!».

zarpanrews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook