Κρήτη | «Ζωντανεύει» ξανά το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου μετά το σεισμό | Video + Photos

κρήτη-ζωντανεύει-ξανά-το-εκκλησάκι-1453638

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο Σητείας, το οποίο ισοπεδώθηκε από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ τον Οκτώβριο του 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ξωκκλήσι που μετατράπηκε σε ερείπια και το οποίο ήταν ιδιαίτερα αγαπητό, συνυφασμένο με την περιοχή. Η εικόνα του πλήγωνε καθημερινά τους κατοίκους του Ξηρόκαμπου, που περίμεναν καρτερικά να «ξαναζωντανέψει».

Το κόστος αποκατάστασης του ναού, που είναι συνυφασμένος με τον τόπο, έχει αναλάβει εφοπλιστής, ενώ οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει προκαλώντας ικανοποίηση και συγκίνηση. Ωστόσο πρόκειται για μια σύνθετη διαδικασία που προχωρά με προσεκτικές κινήσεις σε συνεργασία με την αρχαιολογία και την μητρόπολη.

Πέρα από το γεγονός ότι το εκκλησάκι είναι μέσα στις καρδιές των πιστών, έγινε γνωστό όταν το καλοκαίρι εθεάθη στο χώρο όπου έγινε το μυστήριο βάφτισης, με την παρουσία της διάσημης ηθοποιού Ντέμι Μουρ. Μετά την κατάρρευσή, ελπίδα όλων είναι σύντομα να φιλοξενήσει και πάλι μυστήρια και να πάρει «πνοή».

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook