Κρήτη | Ζητούν αποζημίωση 146 εκατ. ευρώ για πρόστιμο σε ανεμβολίαστο υπάλληλο

κρήτη-ζητούν-αποζημίωση-146-εκατ-ευρώ-γι-1190297

Εξώδικο κατέθεσαν κατά τριών Διευθυντών Υπηρεσιών στον Δήμο Χερσονήσου, εκπρόσωποι της αυτοαποκαλούμενης “Τοπικής Επιτροπής Συνδιαχειριστών Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών Ηρακλείου”, με αφορμή την επιβολή προστίμου σε βάρος ανεμβολίαστου υπαλλήλου του Δήμου που προσερχόταν κανονικά στην υπηρεσία του, όπως ανέδειξε σήμερα το «Ράδιο Κρήτη«.

Ζητούν, μάλιστα, από τον καθένα, αποζημίωση ύψους 145 εκατ. 800.000 ευρώ!

Το περιστατικό αυτό εκτυλίχθηκε στον Δήμο Χερσονήσου, με αφορμή την επιβολή προστίμου στον ανεμβολίαστο εργαζόμενο ύψους 300 ευρώ ενώ οι Διευθυντές ενήργησαν βάσει Νόμου.

Το εξώδικο υπογράφουν 108 πολίτες, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι “από τις 6 Απριλίου του 2020 η Επιτροπή αυτή εμπλέκεται στη δημόσια περιουσία ως Συνδιαχειριστές και συν – εντολείς μαζί με την Κυβέρνηση”.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι οποιαδήποτε εντολή χωρίς τη δική τους συγκατάθεση είναι άκυρη και, απευθυνόμενοι στους τρεις υψηλόβαθμους υπαλλήλους του Δήμου Χερσονήσου, προσθέτουν ότι “οι πράξεις τους αντιβαίνουν τη σφαίρα των καθηκόντων τους κι εμπλέκονται σε εντολές που υποχρεούνται να αρνηθούν να εκτελέσουν”!

Επίσης, τους καλούν να περιοριστούν αυστηρά στα καθήκοντά τους και στις αρμοδιότητες που τους έχουν μεταβιβαστεί και δηλώνουν πως “οποιαδήποτε εντολή της εκτελεστικής λειτουργίας προς υμάς χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή μας είναι άκυρη”…

Μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χερσονήσου, Χαράλαμπος Κούτουλας,έδωσε τη δική του ερμηνεία για το τι έγινε και πώς ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του, ενώ ακολούθησαν το γράμμα του Νόμου, βρέθηκαν να έχουν μπλεξίματα…

Μάλιστα, αύριο θα προσφύγουν εκ νέου στον Εισαγγελέα Ηρακλείου προκειμένου να ζητήσουν προστασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook