Κρήτη | Υπό διάλυση το Βενιζέλειο – Άρχισαν οι παραιτήσεις και ειδικευόμενων χειρουργών

κρήτη-υπό-διάλυση-το-βενιζέλειο-άρχ-1094555

Πρωτοφανείς για την ιστορία του καταστάσεις βιώνει το Βενιζέλειο, που λόγω υποστελέχωσης βρίσκεται σχεδόν σε καθεστώς σοβαρής δυσλειτουργίας.

Στο νοσοκομείο ο έλεγχος φαίνεται ότι έχει χαθεί και η πορεία προς την διάλυση, αν δεν ληφθούν τώρα μέτρα, σε λίγο θα είναι μη αναστρέψιμη.

Εδώ και ένα μήνα καλύπτονται χειρουργικά μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ απο τις 15 Οκτωβρίου και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, αναστέλλεται η λειτουργία των πρωινών τακτικών και των απογευματινών ιατρείων.

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εξακολουθούν να βρίσκονται οι γιατροί του παθολογικού τομέα που συνεχίζουν να υποχρεώνονται να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ άρχισαν ήδη οι παραιτήσεις των ειδικευόμενων του χειρουργικού τομέα, αφού οι νέοι γιατροί δεν μπορούν να εκπαιδευτούν σε κλειστά χειρουργεία.

Ο χειρουργός Γιώργος Κωστάκης δήλωσε ότι χθες υπέβαλε την παραίτηση του ο πρώτος ειδικευόμενος και όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.

«Τους καταλαβαίνω απόλυτα, δεν μπορείς να γίνεις χειρουργός αν δεν συμμετέχεις σε επεμβάσεις» σημείωσε ο γιατρός επισημαίνοντας ότι αν οι παραιτήσεις των ειδικευόμενων συνεχιστούν, το νοσοκομείο διαλύεται και επίσημα.

Σήμερα το Βενιζέλειο επισκέφθηκαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της 7ης Υπε Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου και Δημήτρης Αγαπίου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκε να ζητηθεί η συνδρομή αναισθησιολόγων του ΠΑΓΝΗ για να αυξηθούν έστω και λίγο τα χειρουργεία του Βενιζελείου.

Ωστόσο όπως έχει μεταδώσει το Ράδιο Κρήτη ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γιώργος Χαλκιαδάκης, είναι ξεκάθαρα αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο .

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΓΝΗ έχει μείνει με 13 αναισθησιολόγους απο τους 21 που είχε, λόγω παραιτήσεων και οι πληροφορίες λένε ότι θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Σε όλο αυτό τον κυκεώνα,το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει καμία λύση και απαντάει με γενικόλογες ανακοινώσεις περί προσλήψεων προσωπικού.

Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για το σύνολο των νοσοκομείων του νησιού που καταρρέουν και η διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης, παραμένει σιωπηλή και αδρανής.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook