Κρήτη | Υπό διάλυση η Παιδοχειρουργική Κλινική – Πολλά τα παιδιά, ελάχιστοι οι γιατροί

κρήτη-υπό-διάλυση-η-παιδοχειρουργική-1804371

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Παιδοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου που σε λίγες ημέρες θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με την λειτουργία της, λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Σήμερα στην κλινική υπηρετούν 3 ειδικευμένοι γιατροί εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται στο τέλος Δεκεμβρίου και φεύγει με άδεια στις 12 του μήνα.

Ο διευθυντής ΕΣΥ του τμήματος παιδοχειρουργός Γιάννης Βλαχάκης ο οποίος ετοιμάζεται τις επόμενες εβδομάδες να πάρει την σύνταξή του είπε στο Ράδιο Κρήτη ότι θα κάνει τις εφημερίες του το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη και θα ακολουθήσουν οι δυο συνάδελφοί του.

Αλλά από την 1η Ιανουαρίου 2024 το εφημεριακό πρόγραμμα δεν θα μπορεί να «βγει» με 2 γιατρούς που απομένουν, συνεπικουρούμενοι απο 2 ειδικευόμενους και ένα επικουρικό.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κλινική είναι συνεχώς υπερπλήρης, αφού καλύπτει περιστατικά από όλη την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο.

Κάθε χρόνο χειρουργούνται 350-400 παιδιά που αντιμετωπίζουν πάσης φύσεως προβλήματα, μεταξύ άλλων και πολύ σοβαρά.

Η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο το Πάσχα που ουσιαστικά, θα μείνει ένας μόνιμος γιατρός στο τμήμα.

Στο τμήμα εκκρεμεί η κρίση για μια θέση επίκουρου καθηγητή, ενώ το πρόβλημα με τις κενές θέσεις δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα, όπως απαιτείται, με χρονοβόρες προκηρύξεις θέσεων.

Τα δύσκολα είναι μπροστά για την κλινική και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι μέτρα θα ληφθούν και πότε, για να σταματήσουν την διάλυση.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook