Κρήτη | «Υπάρχει τεράστιος φόβος» λέει κατηγορούμενος για την απαγωγή Λεμπιδάκη

κρήτη-υπάρχει-τεράστιος-φόβος-λέει-799557

Πολύωρη ήταν η απολογία του 44χρονου ιδιοκτήτη της μάντρας στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Στην σημερινή διαδικασία απολογήθηκαν ακόμα δύο κατηγορούμενοι, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου.

Ο 44χρονος επέμεινε να αρνείται να πει ονόματα, παρά την ασφυκτική πίεση από την έδρα να αποκαλύψει ποιος τον εκβιάζει, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του.

«Υπάρχει τεράστιος φόβος» είπε παραδεχόμενος ότι το άτομο αυτό είναι «κακοποιός εγκληματίας».

Λίγο αργότερα υποστήριξε ότι δεν φοβάται μόνον αυτόν αλλά και εκείνους που έδιναν τις εντολές και εκείνους που τους καλύπτουν. «Έχετε αναρωτηθεί γιατί ο κ. Λεμπιδακης δεν μίλησε; Δεν φοβάται τους κακοποιούς» ανέφερε, αφήνοντας να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι γνωρίζει τους πιο πάνω της απαγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι με τον ιδιοκτήτη της μάντρας ξεκίνησε ο κύκλος των απολογιών των δώδεκα κατηγορουμένων ενώ στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου εμφανίστηκε σύσσωμη η οικογένεια Λεμπιδάκη.

Μετά τον 44χρονο απολογήθηκε ένας 40χρονος που κατηγορείται ότι εκτελούσε χρέη φύλακα στη μάντρα όπου έγινε η επιχείρηση απελευθέρωσης του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος συνελήφθη μέρες πολύ αργότερα, με αφορμή κάποια δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο χώρο.

Τόσο ο ίδιος στην απολογία του όσο και ο ιδιοκτήτης της μάντρας επέμειναν στην αθωότητά του. Ο τελευταίος μάλιστα έκανε λόγο για «τραγική σύμπτωση».

Η απολογία του 40χρονου ήταν έντονα φορτισμένη, σε σημείο που η Έδρα να του ζητήσει αρκετές φορές να ηρεμήσει.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι βρέθηκε μπλεγμένος στην υπόθεση απλά γιατί «έτυχε να φιλοξενηθεί στο χώρο σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής του που δεν είχε που να πάει».

«Έχω τρελαθεί, είμαι στη φυλακή χωρίς να φταίω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία των απολογιών σήμερα ολοκληρώθηκε με τον 42χρονο από τη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη στη μάντρα τη μέρα της απελευθέρωσης Λεμπιδάκη.

Όπως είπε, τον ενέπλεξε στην υπόθεση ο 46χρονος ακτιβιστής από το Ρέθυμνο, που ήταν παλιός γνωστός και τον πίεζε να συμμετάσχει, λέγοντας ότι έτσι θα ξεπληρωθούν τα χρέη του.

Υποστήριξε ότι ανέλαβε το πόστο του φύλακα στις 18 Σεπτεμβρίου, στην πορεία έμαθε ότι ήταν απαγωγή, ωστόσο γρήγορα άρχισε να δυσανασχετεί γιατί τα πράγματα δεν ήταν όπως του τα είχαν περιγράψει.

Ο 42χρονος ζήτησε συγνώμη από το Λεμπιδάκη και την οικογένειά του.

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook