Κρήτη | Ξεσπά ο αδερφός του νεκρού από την κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία – «Εδώ υπάρχουν ευθύνες»

κρήτη-ξεσπά-ο-αδερφός-του-νεκρού-από-τ-1547338

Από το σημείο της τραγωδίας στην Αγία Πελαγία, εκεί όπου ο Κώστας Βεργάκης βρήκε τραγικό θάνατο εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, ο αδερφός του ξεσπά μπροστά στην κάμερα της Τηλεόρασης CRETA.

Ο Γιώργος Βεργάκης βρέθηκε σήμερα στην Αγία Πελαγία για την διαδικασία ανάσυρσης του αυτοκινήτου του 50χρονου, που παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και σφήνωσε στο αντιπλημμυρικό έργο κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας που «χτύπησε» την περιοχή.

Με δάκρυα στα μάτια μίλησε στην Τηλεόραση CRETA για τον άδικο χαμό του αδερφού του και τονίζει πως η οικογένεια θα αναζητήσει ευθύνες.

«Προσπαθούμε να ξεζαλιστούμε, να σκεφτούμε και τα παιδιά του. Είναι ευθύνη που δεν την έχουμε εμείς, δεν είναι ένα γεγονός που προέκυψε από ένα ατύχημα, αλλά εδώ υπάρχουν ευθύνες και υπάρχουν χρόνια τώρα! Δεν προέκυψαν αυτή τη στιγμή, είναι πασίγνωστο στην Αγία Πελαγία, τρεις φορές συνέβη το ίδιο περιστατικό και τις τρεις φορές προσπαθούσε ο καημένος ο αδερφός μου» τόνισε ο αδερφός του 50χρονου, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του και προσθέτει: «Την πρώτη φορά είχε κάνει το στούντιο του, μπήκε μέσα (σ.σ. το νερό) και καταστράφηκαν τα πάντα. Την δεύτερη φορά το ίδιο πράγμα. Ε, η τρίτη ήταν εκείνη που τρίτωσε το κακό και τον πήρε και τον ίδιο».

«Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι, όπως χρειαστεί να κινηθούμε θα το κάνουμε. Απλώς, προσπαθούμε να περάσουν αυτές οι μέρες, να συνέλθουμε, να συνειδητοποιήσουμε, ότι χάσαμε τον άνθρωπο μας» σημειώνει.

«Πήρε τη γυναίκα του για να την αποχαιρετήσει»

Όπως εξήγησε ο αδερφός του Κώστα Βεργάκη, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα, το πρωί του Σαββάτου, του τηλεφώνησε έντρομος ο πατέρας τους, έχοντας και ο ίδιος ανησυχήσει λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί. «Γνωρίζαμε ότι ο Κώστας είχε ξεκινήσει να έρθει στην περιοχή, για να καθαρίσει κάποια πράγματα στο κατάστημα. Με πήρε έντρομος, γιατί αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό συμβαίνει. Τον καλούσε στο κινητό και δεν απαντούσε, ήταν απόλυτα συγχυσμένος».

Όπως τόνισε ο Γιώργος Βεργάκης, άμεσα ξεκίνησαν να καλούν όλους τους γνωστούς τους στο νησί, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί. Με λυγμούς, περιέγραψε τη στιγμή, που έμαθε ότι ο αδερφός του δεν βρίσκεται πια στη ζωή…

«Πήραμε τηλέφωνο στην αρχή τον Γιάννη Λεονταράκη, τον ενημέρωσα τι συμβαίνει και μου είπε ότι μόλις φτάσει θα με καλέσει πίσω. Ήμασταν στα κάγκελα, μέχρι την ώρα που με πήρε και μου είπε ότι δεν έχει καλά νέα για τον αδερφό μου» σημείωσε, εμφανώς συντετριμμένος.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Βεργάκης, ο άτυχος Κώστας μετέβη στην Αγία Πελαγία με την Ευγενία Σηφάκη – Κιρίλοβα, προκειμένου να καθαρίσουν ένα κατάστημα, ιδιοκτησίας του 50χρονου, όταν ξαφνικά τα ορμητικά νερά μπήκαν στο κτίριο, με τους ίδιους να τρέχουν για να σωθούν.

«Όπως ακούσαμε από τις περιγραφές των ανθρώπων που είχαν βγει στα μπαλκόνια, είχαν μπει τα νερά μέσα. Το αντιλήφθηκαν και πάνω στον πανικό τους βγήκαν έξω, ήταν το αυτοκίνητο παρκαρισμένο έξω από το κατάστημα. Δεν εκτίμησε πιθανόν καλά τα πράγματα, για να σωθούν μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο και έκλεισαν τα παράθυρα» επισημαίνει ο κ. Βεργάκης.

Ο Γιώργος Βεργάκης, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως ο αδερφός του χάθηκε τόσο άδικα, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του και με τρεμάμενη φωνή, περιγράφει τα όσα συνέβησαν.

«Πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα του να την αποχαιρετήσει, της ζήτησε βοήθεια, της είπε να προσέχει τα παιδιά. Πήρε και τον σύζυγο της Ευγενίας, για να του πει τι συμβαίνει. Απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε, τα νερά είχαν αρχίσει να καλύπτουν το αυτοκίνητο. Πανικοβλήθηκαν επειδή δεν μπορούσαν να βγουν από πουθενά και η Ευγενία, άγνωστο πως βγήκε από το πορτ παγκάζ και πιθανόν την παρέσυρε το ρέμα. Αμέσως μετά, το ρέμα σήκωσε το αυτοκίνητο και το έβγαλε έξω. Τα υπόλοιπα δυστυχώς, τα ξέρουμε…» σημείωσε ο κ. Βεργάκης.

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook