Κρήτη | Ξεσηκωμός για την έλλειψη εργατικών χεριών – Tι αποφάσισαν σε Τυμπάκι και Ιεράπετρα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα καθώς το φλέγον ζήτημα της έλλειψης εργατών γης έχει πάρει πλέον τρομακτικές διαστάσεις και αναζητούνται λύσεις για να μην εγκαταλειφθούν οι καλλιέργειές τους.

Σε κινητοποιήσεις στρέφονται οι αγρότες στο Τυμπάκι, ενώ στην Ιεράπετρα οι παραγωγοί ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλης Ορφανουδάκης, μεθαύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, οι παραγωγοί της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Φαιστού, ζητώντας τη συνδρομή της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Γρηγόρη Νικολιδάκη ώστε το θέμα να αναδειχθεί περαιτέρω.

Όπως είπε ο κ. Ορφανουδάκης, κάθε μέρα απαιτούνται περίπου 2000 άτομα για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, ενώ τώρα απασχολούνται οι μισοί!

Ο ίδιος εξήγησε ότι πολλοί εργάτες έφυγαν προς την Ισπανία και την Ιταλία όπου ο Νόμος τους διευκολύνει και τους χορηγούνται νομιμοποιητικά έγγραφα.

Την πεποίθηση ότι, αν δε λυθεί το πρόβλημα αυτό, τα πιο σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν δεν έχουν καμία σημασία, καθώς φτάσαμε στο σημείο να εγκαταλείπονται ολόκληρες καλλιέργειες, εξέφρασε ο ΓΓ του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Μιχάλης Βιαννιτάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι στην περιοχή, αρκετές καλλιέργειες τομάτας εγκαταλείφθηκαν αφού δεν υπήρχαν εργάτες για να τις μαζέψουν!

Χθες, στην Ιεράπετρα πραγματοποιήθηκε πολυπληθής συνέλευση όπου αποφασίστηκε να ενταθούν οι προσπάθειες για μία συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αφού όπως τονίστηκε μόνον η παρέμβασή του θα έδινε λύση στο πολιτικό πρόβλημα με τους παράτυπα διαμένοντες εργάτες γης στην Ελλάδα, που όμως έχουν τη σχετική και απαραίτητη εξειδίκευση.

Αυτό που ειπώθηκε κι έγινε σαφές προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι είναι μονόδρομος για τους αγρότες η αναγκαστική αγρανάπαυση σε μεγάλο ποσοστό των εκτάσεων, καθώς αν δε λυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν υπάρχει δυνατότητα οι αγρότες να ξεκινήσουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Τονισαν δε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επίσπευση της επισιτιστικής κρίσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, από την Ιεράπετρα, λείπουν αυτή τη στιγμή περίπου 3.500-4.000 άτομα η συνδρομή των οποίων είναι πολύτιμη για να μη χαθούν χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες.

ekriti.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα κουμουνια εκβιάζουν μητσοτακη και Κρητικούς ! Φτυστέ τους κατάμουτρα και διωχτε τούς εχθρούς της Κρήτης από το χώμα της

    Συντοπίτες τα κουμούνια εκμεταλευωντε τις φήμες για πείνα, την τεχνητή ακρίβεια των προϊόντων τους ενάντια σε μας και προσπαθούν με τον εκβιασμό αυτών να κάνουν εύκολη την πλημμύρα των λαθραίων στο νησί, με διευκόλυνση να πάρουν χαρτιά για να έχουν τζάμπα χέρια για τις δουλειές τους και μεις τζάμπα έγκλημα, φόνους, ληστείες, βιασμούς, κλοπές και Ισλάμ ο κράτηση στο νησί μας. Σε άλλη χώρα θα τους κυνηγούσαν από το νησί και αυτους και τις οικογένειες τους τους λεχρίτες ! Ξυπνήστε και τιμωρειστε τους ανθελληνες προδότες που σας φτύνουν στα μούτρα λες και το νησί είναι δικό τους. Το κάνουν και εκβιάζουν τον Μητσοτακη γιατί ξέρει ότι δεν θα πάρει την Κρήτη στις εκλογές ! Τελικά έχει πολλούς τουρκοσπορους ακόμα στην Κρήτη ! Να πληρωσετε να παρετε Έλληνες άπλυτα σούργελα !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ