Κρήτη | Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι 11ες «Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» | Photos

κρήτη-ξεπέρασαν-κάθε-προσδοκία-οι-11ες-890675

Με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκαν και φέτος για ενδέκατη χρονιά την Κυριακή 30 Ιουνίου και από την περασμένη Παρασκευή 5 μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουλίου, στο Χώνος Μυλοποτάμου, οι θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που οργάνωσε με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος».

Οι εκδηλώσεις που έχουν γίνει πλέον θεσμός στο νησί μας στηρίχθηκαν και φέτος τόσο από την Περιφέρεια Κρήτης όσο και από τον δήμο Μυλοποτάμου.

Οι φετινές εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο –όπως κάθε χρόνο- «Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» περιελάμβαναν: συναυλίες, χορούς, παζάρι κρητικών προϊόντων και φυσικά, αθλητικές δραστηριότητες όπως διασυλλογικούς αγώνες ποδηλασίας, αγώνες μπάσκετ αλλά και σκακιστικό φεστιβάλ.

Ανοίγοντας τις φετινές εκδηλώσεις την περασμένη Παρασκευή η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» κ. Ζωή Φλουρή τόνισε ότι στην Κρήτη «μέσα στα τραγούδια και τη μουσική μας, αλλά και στον χορό μας καταθέτουμε ότι ιερότερο και ακριβότερο έχουμε. Την ιστορία μας, την ψυχή μας. Η παράδοσή μας πρέπει να μείνει ζωντανή», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.

«Στηριζόμενοι σ’ αυτήν την παράδοση μπορούμε με αισιοδοξία να αντικρίζουμε το αύριο και παράλληλα δίδουμε το καλύτερο μάθημα προς τους νέους. Και είναι ο τρόπος μας εδώ στο νησί μας να αντισταθούμε και να κρατηθούμε, στις δύσκολες εποχές, διατηρώντας την ταυτότητα μας» κατέληξε η κ. Φλουρή.

Ο Νίκος Ζωιδάκης και το συγκρότημα του άνοιξαν τον τριήμερο των εκδηλώσεων την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουλίου,στο Χώνος Μυλοποτάμου, ενώ χόρεψε ο Κρητικός Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου και της Κατερίνας Ανδρεαδάκη.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 6 Ιουλίου τη Βάλλια Ειρηναίου και τους Γιώργο Μποζατζίδης, Μιχαέλα Βρυθιά και Άρη Ζερβό σε μια αξέχαστη λαϊκή βραδιά.Παράλληλα λειτούργησε και το Παζάρι Γεύσεων, Χρωµάτων & Αρωµάτων ενώ όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκαν και οι παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις αλλά και το 4ο Σκακιστικό Φεστιβάλ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook