Κρήτη: Ξενοδοχειακή επένδυση «μαμούθ» άνω των 400.000.000 ευρώ, υπό όρους

κρήτη-ξενοδοχειακή-επένδυση-μαμούθ-926344

Θετική γνωμοδότηση, με τρεις όρους, έδωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Μαρίνα Elounda Hills” της εταιρείας “Mirum Hellas Α.Ε.”, στην περιοχή “Πλευρά” της Ελούντας του δήμου Αγίου Νικολάου.

Οι τρεις όροι που τέθηκαν είναι:

α) Να εκπονηθεί ακτομηχανική μελέτη για το έργο, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των παραλιών της ευρύτερης περιοχής,

β) Να ληφθούν μέτρα για την προστασία του οικοτόπου των Λιβαδιών Ποσειδωνίας, έτσι ώστε στη φάση κατασκευής αλλά και λειτουργίας του έργου οι επιπτώσεις να περιοριστούν στην υποθαλάσσια έκταση που αναφέρει η μελέτη,

γ) Στην επίβλεψη του έργου, κατά τη φάση κατασκευής του, να συμμετέχει το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), καθόσον διαθέτει ειδικούς επιστήμονες για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος, οι οποίοι θα παρακολουθούν την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που θα τεθούν από την αδειοδοτούσα Αρχή, και θα ελέγχουν περιοδικά την κατάσταση του οικοτόπου κατά τη φάση λειτουργίας.

Η μαρίνα, που θα δημιουργηθεί μαζί με το πολυτελές ξενοδοχείο της “Mirum Hellas”, θα περιλαμβάνει λιμενική εγκατάσταση πρόσδεσης και εξυπηρέτησης super-yachts, λιμενολεκάνη για τον μόνιμο ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, μέτωπο ελλιμενισμού για τον εποχικό ελλιμενισμό super- και mega-yachts, λιμενολεκάνη για τον µμόνιμο ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής μικρού μεγέθους, δύο προβλήτες και άλλα σημαντικά έργα.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία “Mirum Hellas”, με επικεφαλής τον Ρώσο επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ, θα αναπτύξει τη μεγάλη τουριστική επένδυση “Elounda Hills”, που θα ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, μαρίνα αναψυχής, ιδιωτική παραλία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, μπαρ, δάσος και άλλα. Ειδικότερα, προβλέπονται 375 πολυτελή διαμερίσματα και κατοικίες, τρεις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων δυναμικότητας 730 κλινών, πλήθος καταστημάτων, υποδομές κοινής ωφέλειας, θεματικά πάρκα, κέντρα ευεξίας, αθλητικά κέντρα και πάρκα αναψυχής. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης, το φιλόδοξο σχέδιο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα σε οχτώ χρόνια από την έναρξη των εργασιών, με ίδια κεφάλαια των εταίρων και τραπεζικό δανεισμό σε ποσοστό 45%-55%.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook