Κρήτη | Ξεκίνησαν οι εργασίες στο νηπιαγωγείο

κρήτη-ξεκίνησαν-οι-εργασίες-στο-νηπια-788055

Ξεκίνησαν οι εργασίες πυροπροστασίας-πυρασφάλειας στον παιδικό-βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου τηρώντας τις προδιαγραφές του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος 99/2017.

Όπως αναφέρει η Αντιδήμαρχος Ευαγγελία Ορφανού-Φαρσάρη και πρόεδρος του παιδικού βρεφονηπιακού σταθμού στο πλαίσιο των εργασιών, το διάστημα αυτό που σταθμός είναι κλειστός λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις και

συγκεκριμένα:

τοποθετούνται πόρτες πυράντοχες, δημιουργούνται πυροδιαμερίσματα, τοποθετήθηκαν πυροσβεστήρες, πυροσβεστικές φωλιές, φωτεινές επιγραφές, σειρήνες, φάροι, αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης και όσα προβλέπει η μελέτη πυρασφάλειας.

Επίσης, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο για την δημιουργία βρεφικού τμήματος. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο κα. Φαρσάρη, ο Δήμος έχει επιλεγεί μετά από σχετικό αίτημα, για να ενταχθεί σε πρόγραμμα της ΕΕΤΑ και του Υπουργείου Εργασίας,

Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη, στόχος είναι, να ολοκληρωθούν μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία του σταθμού και στα παιδιά με το άνοιγμα του.

Ο Δήμος τέλος αναμένεται να καταθέσει νέο αίτημα για ένταξη σε δεύτερο πρόγραμμα, με σκοπό την κτιριακή αναβάθμιση του παιδικού σταθμού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook