Κρήτη | Ξεκινάει η λειτουργία του post-covid ιατρείου στο Βενιζέλειο

Μέσα στον Ιανουάριο, όπως ανακοινώθηκε, θα ξεκινήσει η λειτουργία του «POST- COVID» Ιατρείου στο  Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για τους ασθενείς μετά από τη νοσηλεία για κορωνοϊό.

Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη στο χώρο του αντιφυματικού ιατρείου στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Το ιατρείο στελεχώνεται από την πνευμονολόγο κ. Πασπαράκη Ειρήνη, επιμ. Β, την παθολόγο κ. Καβουσανάκη Μελίνα, επιμ. Β. και τον καρδιολόγο κ. Σταυράκη Σταμάτη, επιμ. Β.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

“Στόχος του Post-COVID ιατρείου στο νοσοκομείο μας είναι να παρακολουθήσουμε τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες του COVID-19 δεδομένου ότι πρόκειται για μία λοίμωξη που πλέον γνωρίζουμε ότι επηρεάζει σοβαρά την αναπνευστική λειτουργία και επιπλέον άλλα όργανα και συστήματα.

Οι ασθενείς θα λαμβάνουν με το εξιτήριό τους προγραμματισμένο ραντεβού για αρχικό έλεγχο στις 4-8 εβδομάδες με κλινική εκτίμηση από Παθολόγο και Πνευμονολόγο, πλήρη εργαστηριακό έλεγχο, λειτουργικές δοκιμασίες αναπνοής και απεικονιστικό έλεγχο με αξονική τομογραφία πνεύμονα στις 12 εβδομάδες (σύμφωνα με τα παγκόσμια πρωτόκολλα παρακολούθησης).

Θα υπάρχει δυνατότητα παραπομπής και συν-εκτίμησης με άλλες ειδικότητες όπως, καρδιολόγος, νευρολόγος, νεφρολόγος ή ψυχίατρος όποτε κρίνεται απαραίτητο, ενώ τέλος, προσδοκία του ιατρείου είναι επίσης να ανταποκρίνεται και σε αιτήματα συμβουλευτικής ή σε παραπομπές από ιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.

Πηγή: cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ