Κρήτη | Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου Καλαντζάκη στο Λασίθι

κρήτη-ξεκινά-η-δίκη-για-τη-δολοφονία-τ-738741

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αναβιώνει την Τρίτη η υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες του όπλου ενός 38χρονου αστυνομικού από τη Βουλγαρία, τον Οκτώβριο του 2017, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας.

Εκτός από τον 38χρονο, κατηγορούμενη στη δίκη , είναι και η 39χρονη φερόμενη -πρώην- ερωμένη του και χήρα του γιατρού, η οποία επίσης φέρεται να εμπλέκεται στη πολύκροτη υπόθεση.

Ο 38χρονος θα δικαστεί για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Εξάλλου, η 39χρονη συμπατριώτισσά του κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε βάρος του αδικοχαμένου συζύγου της.

Ο κατηγορούμενος παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον Οκτώβριο του 2017. Η συγκατηγορούμενή του είχε -επίσης- προφυλακιστεί, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τον Μάρτιο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψή του, ο 38χρονος είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το έγκλημα. Εξάλλου, η 39χρονη χήρα του καρδιολόγου είχε αρνηθεί την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Πηγή:neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook