Κρήτη | Ξανά στο εδώλιο το ζευγάρι των πρώην εραστών

κρήτη-ξανά-στο-εδώλιο-το-ζευγάρι-των-π-738741

Στις 20 Φεβρουαρίου, θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του 60χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, από τη Σητεία. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης θα καθίσει το ζευγάρι των πρώην εραστών, η 39χρονη χήρα και ο 38χρονος Βούλγαρος αστυνομικός φίλος της, στους οποίους έχει επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Την ίδια ώρα παραμένει σε εκκρεμότητα η διαδικασία του DNA προκειμένου να εξακριβωθεί αν ο 5χρονος γιος της 39χρονης που είχε αποκτήσει στη διάρκεια του γάμου της με τον γιατρό είναι πράγματι βιολογικό παιδί του θύματος. Η διαδικασία έχει δρομολογηθεί με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου, το οποίο όρισε πραγματογνώμονα μοριακή βιολόγο-γενετίστρια από την Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι σύσσωμο το πρωτόδικο δικαστήριο, τακτικοί δικαστές και ένορκοι, έκριναν την 39χρονη χήρα ένοχη για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της.

Κάποιες ώρες νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε απλή συνέργεια. Όμως το δικαστήριο ήταν αμείλικτο καθώς έκρινε ότι η μαυροντυμένη γυναίκα που στεκόταν απέναντι στην έδρα και «χτυπιόταν» για την αθωότητά της ήταν εκείνη που προκάλεσε στον εραστή της, τον 38χρονο αστυνομικό, την απόφαση να βγάλει από τη μέση τον καρδιολόγο.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας η 39χρονη χήρα… κατέρρευσε. Άρχισε να κλαίει με λυγμούς, συνειδητοποιώντας ότι θα επέστρεφε στη φυλακή, με ισόβια στην πλάτη και ένα μικρό παιδί πίσω. Πλέον ελπίζει ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα απαλλαχθεί. Ο 38χρονος από την άλλη όταν ενημερώθηκε για την ετυμηγορία του δικαστηρίου από τη διερμηνέα παρέμεινε απαθής. Έδειξε απόλυτα προετοιμασμένος.

Με βάση τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, από το 2004 μέχρι και τη σύλληψή του κατείχε τη θέση του κατασκόπου στην Ομάδα Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας, υπηρεσία που ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας. Από το 2006 έως το 2017 βραβευόταν κάθε χρόνο από την προϊσταμένη Αρχή για το έργο και τις υπηρεσίες του, ενώ έχει τιμηθεί και από τη Γενική Διεύθυνση Εγκληματολογίας Αστυνομίας του Βασιλείου της Ισπανίας.

Ο 38χρονος κατά την απολογία του επέμεινε στον ισχυρισμό ότι η φίλη του δεν γνώριζε τίποτα, όμως δεν έπεισε. Άλλο τόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο και οι ισχυρισμοί της χήρας, η οποία χαρακτήρισε ανισόρροπο τον συγκατηγορούμενό της.

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook