Κρήτη | Ξανά σε λειτουργία η ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

κρήτη-ξανά-σε-λειτουργία-η-μεθ-κορονοϊ-1164395

Από τις 20 Αυγούστου αναμένεται να λειτουργήσει η ΜΕΘ covid -19 στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, μετά την απόφαση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την προσθήκη μιας γιατρού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει η κλινική, χωρίς απώλειες για την κανονική ΜΕΘ και τη συνολική λειτουργία των χειρουργείων και των κλινικών του νοσοκομείου.

Ουσιαστικά, η 7η ΥΠΕ Κρήτης ανταποκρίθηκε στο αιτιολογημένο αίτημα που στοιχειοθετήθηκε και διατυπώθηκε από την πλευρά της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, εξηγώντας πως η λύση περνά μόνο από το μονόδρομο της προσθήκης γιατρού.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ η εξέλιξη καταγράφεται στα θετικά των τελευταίων ημερών, αφού είναι ξεκάθαρο πως υπήρξε έντονος προβληματισμός στα όργανα διοίκησης με τη διαφαινόμενη αδυναμία στην λειτουργία του νοσοκομείου.

Η νέα γιατρός που αναμένεται στις 16 Αυγούστου, εκτιμάται πως μετά την επόμενη Τετάρτη θα μπορεί να συνδράμει ώστε να δοθούν λύσεις στο Νοσοκομείο και με πέντε γιατρούς ουσιαστικά να λειτουργήσουν η κανονική ΜΕΘ και η ΜΕΘ Κορονοϊού, χάρη και στο φιλότιμο των γιατρών και του προσωπικού, δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν έξι κλίνες στην κανονική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τρεις κλίνες στη Μονάδα Εντατικής για κρούσματα Κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν και κατά τη λειτουργία της η ΜΕΘ Κορονοϊού λειτούργησε άκρως αποτελεσματικά και κατέγραψε θετικό πρόσημο, έχοντας 10 περιπτώσεις ασθενών που έφυγαν από εκεί έχοντας κερδίσει τη ζωή και είχε μόλις τρεις απώλειες, σε μια συνθήκη που κατά μέσο όρο σε επίπεδο χώρας, το ποσοστό των θανάτων ήταν κατά πολύ υψηλότερο.

«Πάντως αν χρειαστεί και αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στο Λασίθι, θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο, αλλά πιστεύω πως μέχρι να λειτουργήσει κανονικά η ΜΕΘ Κορονοϊού δεν θα έχουμε πρόβλημα», σημειώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λασιθίου Μανόλης Ανδρεαδάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook