Κρήτη | Βυθίζεται ξανά το Σφενδύλι – Δείτε το απίστευτο βίντεο με όλη τη διαδρομή του νερού

κρήτη-βυθίζεται-ξανά-το-σφενδύλι-δε-810127

Σωτήριες αποδεικνύονται οι φετινές βροχοπτώσεις στην Κρήτη καθώς όπως φαίνεται το νησί δεν θ’ αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της περσινής ξηρασίας.

Όπως φαίνεται και στο εκπληκτικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, το Φράγμα του Αποσελέμη έχει αρχίσει να γεμίζει με αποτέλεσμα το χωριό Σφενδύλι να βυθίζεται ξανά στο… νερό.

Μάλιστα, αναμένεται να διοχετευτούν τεράστιες ακόμα ποσότητες νερού που υπάρχουν στο Οροπέδιο του Λασιθίου και όπως διακρίνεται και στο βίντεο έχουν σχηματίσει μία μεγάλη λίμνη.

13 εκατομμύρια κυβικά νερού έχουν συγκεντρωθεί στο Φράγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης αυτήν την ώρα το Φράγμα έχει συγκεντρώσει περίπου 13 εκατομμύρια κυβικά νερού.

Μάλιστα, ο ΟΑΚ συγκαλεί σύσκεψη την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου προκειμένου οι τρεις ΔΕΥΑ (Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου) να ενημερωθούν για την τιμολογιακή πολιτική αλλά και να τεθεί επί… τάπητος η ορθολογική χρήση του νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Μαρτίου το Φράγμα του Αποσελέμη θα αρχίσει να τροφοδοτεί με νερό την ανατολική Κρήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook