Κρήτη | Βυθίζεται πλοιάριο που είχε εγκαταλειφθεί στο Μακρύ Γιαλό – «SOS» από τον αντιδήμαρχο

κρήτη-βυθίζεται-πλοιάριο-που-είχε-εγκ-1618011

Βυθίζεται πλοιάριο στην ακτή του Μακρύ Γιαλού μετά τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν την περιοχή, με τον αντιδήμαρχο Ιεράπετρας Μιχάλη Βρυγιωνάκη να ζητά άμεσες παρεμβάσεις και απλοποιημένες διαδικασίες για την απομάκρυνσή του.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Βρυγιωνάκη, το συγκεκριμένο πλοιάριο τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, μέχρι και τον Ιούνιο του 2022, πραγματοποιούσε την ημερήσια διαδρομή Κουφονήσι – Μακρύ Γιαλός. Ωστόσο, τον περασμένο Ιούνιο, ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έριξαν το πλοιάριο «Ευδοκία» στα βράχια, με αποτέλεσμα να μισοβυθιστεί. «Τον Ιούνιο, νοτιοαναλοτικός άνεμος είχε ‘’πετάξει’’ το πλοιάριο πάνω στο βράχια και προκλήθηκε ρωγμή στο κάτω μέρος του, με αποτέλεσμα να μπει νερό μέσα και να βυθιστεί» είπε ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, επισημαίνοντας ότι η «Ευδοκία» παραμένει μέχρι και σήμερα εκεί, με αποτέλεσμα με κάθε κακοκαιρία και άνεμο να καταστρέφεται όλο και περισσότερο.

«Μετά τους ισχυρούς ανέμους στον Μακρύ Γιαλό χθες και προχθές, το πλοιάριο βυθίστηκε ακόμα περισσότερο, δεν έχει βουλιάξει τελείως διότι βρίσκεται σε ρηχά νερά. Ωστόσο, κομμάτια και ξύλα από την κατασκευή του, πλέουν στη θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρυγιωνάκης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα μόλυνσης των υδάτων καθώς από το πλοίο έχουν απομακρυνθεί τα καύσιμα.

«SOS» για την απομάκρυνση του

Ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, Μιχάλης Βρυγιωνάκης ζητά την άμεση απομάκρυνση του πλοιαρίου από την περιοχή, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο παραμένει στην ακτή λόγω… γραφειοκρατίας. «Το πλοιάριο δεν είναι στην δική μας αρμοδιότητα, αλλά στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας. Έχουν γίνει και από το λιμεναρχείο προσπάθειες για την απομάκρυνση του, ωστόσο η γραφειοκρατία δυσκολεύει την κατάσταση» δηλώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας βέβαια ότι η εικόνα ενός… σαπιοκάραβου στον Μακρύ Γιαλό δημιουργεί προβλήματα στον τουρισμό, σε μια περιοχή όπου επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε καλοκαίρι.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook