Κρήτη | Βρήκαν εγκαταλελειμμένη χασισοφυτεία – Άφαντος ο “αγρότης”

Φωτογραφία αρχείου

Έκανε τόσο κόπο και τελικά πήγε στράφι! Ο λόγος για τον «αγρότη» που επιχείρησε εναλλακτική καλλιέργεια με δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε απομακρυσμένο χωριό της Μεσαράς -βρίσκεται κοντά στον Λέντα- αλλά έμεινε με την όρεξη! Μάλλον, κάτι δεν πήγε καλά στον σχεδιασμό και το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε πριν αποδώσει παραγωγή.

Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ο άνθρωπος αυτός είχε ρίξει κουβάδες ιδρώτα για να καθαρίσει το χωράφι, να το περιφράξει προσεκτικά με καλάμια για να είναι προστατευμένο από αδιάκριτα βλέμματα και να ανοίξει περισσότερους από 500 λάκκους. Μερακλής!

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς που βρέθηκαν στο σημείο, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, βρήκαν τουλάχιστον 160 μικρά δενδρύλλια φυτεμένα, τα οποία κατά πληροφορίες, είχαν αφεθεί στην τύχη τους και επομένως είχαν αρχίσει να ξεραίνονται.

Ως προς την ταυτότητα του, παραμένει γρίφος, όχι απαραίτητα άλυτος, σχολιάζουν αστυνομικές πηγές.

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει:

 

Εντοπίστηκε χθές (10.07.2021) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθές (10.07.2021) οργανώθηκε από το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, συνολικά εκατόν εξήντα δύο (162) αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 65 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ