Κρήτη | Βράβευσαν την Βερόνικα Δαβάκη για την προσφορά της στο θέατρο και το τραγούδι

κρήτη-βράβευσαν-την-βερόνικα-δαβάκη-γ-1506051

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη εχθές το βράδυ στις 20:00μμ στο Παλιό Τελωνείο του Ρεθύμνου η τελετή βράβευσης των απανταχού Κρητών του πνεύματος και των Τεχνών.

Οι βραβεύσεις στόχευσαν σε τρείς μεγάλες: Δικαστικούς, Πανεπιστημιακούς και τέλος Καλλιτέχνες.

Στην κατηγορία αυτή ανήκε η Βερόνικα Δαβάκη, Χανιώτισα και Ηρακλειώτισα και Ρεθυμνιώτισα. Ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης και τραγουδίστρια είχε εφέτος σημαντικές όσο και ιδιαίτερα επιτυχείς παρουσίες: Όσον αφορά το θέατρο, πρωταγωνίστησε στο Θέατρο Τέχνης ως Μαρίκα Νίνου στο ομότιτλο έργο. Όσον αφορά δε στο τραγούδι, εξέδωσε προσωπικό δίσκο με τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη Νίκου Ξυδάκη και συμμετείχε σε συναυλίες τόσο μαζί του όσο και με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Ηρώδειο Ιούνιο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ήταν όλες συνεργασίες που προκάλεσαν πολύ καλές κριτικές, γραπτές και μη.

Στην σύντομη αλλά άμεση απεύθυνσή της στο κοινό η Βερόνικα Δαβάκη υπογράμμισε τις σημαντικές καλλιτεχνικές στιγμές της στην χρονιά που διανύουμε δίπλα σε ανθρώπους και θεσμούς της τέχνης στην χώρα μας.

Εντύπωση προκάλεσε η έρευνα που διεξήγαγε ο Γιώργος Τρανταλίδης, ψυχή της εκδήλωσης και παρουσιαστής της. Αλλά και ο αριθμός των προσερχομένων από όλα τα μήκη κι πλάτη του κόσμου. Έτσι μεταξύ των λοιπών παρισταμένων βραβευομένων καλλιτεχνών έλαμπαν το όνομα του μεγάλου μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη, του πιανίστα Δημήτρη Καρύδη, του συνθέτη Μπορμπουδάκη. Μεταξύ των βραβευομένων Πανεπιστημιακών έλαμψαν ονόματα πολλών Kρητών καθηγητών στο Harvard, στο ΜΙΤ, στο Yale, στο Toronto, στο Johns Hopkins, στο Πανεπιστήμιο της Γαλλικής Toulouse μηδέ εξαιρουμένων των πολλών καθηγητών στα Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Από δε τους δικαστικούς πολλοί Εισαγγελείς και πρόεδροι Αρείου Πάγου με παράλληλο πλούσιο συγγραφικό έργο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook