Κρήτη | Βγαίνει από τη φυλακή μετά από 11 μήνες… πάρα τον ξυλοδαρμό στην ανάπηρη σύζυγο και την πεθερά του

κρήτη-βγαίνει-από-τη-φυλακή-μετά-από-11-μ-1587160

Εκτός φυλακής θα βρεθεί τα επόμενα 24ωρα ο 54χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Απρίλιο για σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο σε βάρος της ηλικιωμένης πεθεράς του αλλά και της τετραπληγικής συζύγου του, σε χωριό του Λασιθίου (δείτε ΕΔΩ).

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου μετέτρεψε τη βασική κατηγορία της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου προσώπου (πεθερά) σε επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη. Κρίθηκε επίσης ένοχος για τις κατηγορίες της απλής σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του και για εξύβριση κατά συρροή σε βάρος και των δύο γυναικών.

Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και έτσι του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή υπό τον όρο να μην επιστρέψει στο χωριό όπου ζούσε μέχρι το συμβάν αλλά και να μην έρχεται σε επαφή με τις δύο γυναίκες.

Ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν αστυνομικοί του Τμήματος Νεαπόλεως μετέβησαν στο σπίτι της οικογένειας μετά από κλήση που έλαβαν για σοβαρό περιστατικό κακοποίησης.

Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν αποκαρδιωτική. Η ηλικιωμένη μητέρα έφερε μώλωπες στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ η κόρη, η οποία ζει σχεδόν καθηλωμένη μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Με βάση την καταγγελία, ο 54χρονος είχε ξεσπάσει στην ανήμπορη σύζυγο του, ενώ κατηγορείται ότι είχε χτυπήσει την ηλικιωμένη πεθερά του, την οποία φέρεται να έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει από την σκάλα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, με τον κατηγορούμενο να αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι το επεισόδιο αφορούσε στην πραγματικότητα μάνα και κόρη. Ειπώθηκε ότι ο ίδιος αγαπούσε την σύζυγο του, την οποία παντρεύτηκε μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τελικά, η έδρα, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, μετέτρεψε την αρχική κύρια κατηγορία σε επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα 24ωρα θα αποφυλακιστεί. Ο 54χρονος είναι ήδη ένδεκα μήνες στη φυλακή, ενώ, όπως αναφέρθηκε, έχει κάνει μεροκάματα στα μαγειρεία.

Η συνήγορος του 54χρονου, κ. Εύη Ζερβού, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ετυμηγορία του δικαστηρίου, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα γίναμε κοινωνοί της εκδήλωσης της αποκαταστατικής δικαιοσύνης. Ένας άνθρωπος εντάσσεται ξανά στην κοινωνία, έχοντας επιδείξει ήδη μέσα από τη φυλακή άριστη συμπεριφορά που καθρεφτίστηκε και στη δίκη, κατά την απολογία του. Μετατράπηκε η κατηγορία της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης κατά ανήμπορου προσώπου σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, με αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας».

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook