Κρήτη | Βάπτιζαν το παιδί τους και τους διέρρηξαν το σπίτι – Έκλεψαν από τον 3ο όροφο χρηματοκιβώτιο βάρους 500 κιλών!

Μια περίεργη υπόθεση διάρρηξης χωρίς ίχνη παραβίασης, αλλά με αρκετές ζημιές, ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε ένα τριώροφο κτίριο στον Μασταμπά του Ηρακλείου από τον τελευταίο όροφο του οποίου έκανε φτερά ένα ογκώδες χρηματοκιβώτιο βάρους τουλάχιστον μισού τόνου!

Η οικογένεια βάπτιζε το παιδί της και, όταν επέστρεψε στο σπίτι, βρήκε κατεστραμμένες τις μαρμάρινες σκάλες και τμήματα της τοιχοποιίας και στους τρεις ορόφους. Ωστόσο, δεν έλειπε τίποτα από το σπίτι και ειδικά από τον τρίτο όροφο που ήταν υπό ανακαίνιση και υπήρχαν διάφορα αντικείμενα αξίας!

Οι ιδιοκτήτες είχαν ξεχάσει ακόμη και την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου αντίκα από μασίφ σίδερο που ήταν εντοιχισμένο μέσα σε ένα ντουλάπι χωρίς να χρησιμοποιείται και μέσα υπήρχαν μόνο φωτογραφίες συναισθηματικής αξίας και κάποια χειρόγραφα. Όταν είδαν τις σκάλες σπασμένες θυμήθηκαν το χρηματοκιβώτιο και διαπίστωσαν όιτι είχε εξαφανιστεί.

Στον χώρο βρέθηκε μια μάλλινη ρόμπα που είχε χρησιμοποιηθεί για να συρθεί το βαρύ κουτί, αλλά προφανώς κύλησε ανεξέλεγκτο και έσπασε τα σκαλιά και τους τοίχους. Ωστόσο, οι δράστες κατάφεραν να το βγάλουν στον κήπο και να το σύρουν σε κάποιο όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, έχουν καταγραφεί από κάμερες και το υλικό εξετάζουν οι άνδρες της Ασφάλειας.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ