Κρήτη | Τσάκωσαν τους “ποντικούς” που ξάφριζαν σπίτια και μαγαζιά – 17 κλοπές τα τελευταία δύο χρόνια

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας συνολικά δεκαεπτά (17) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και Σητείας.

Συνελήφθησαν χθες Σάββατο το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, δύο ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα χθες (16.05.2020) το πρωί άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού με χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ηλεκτρονικές συσκευές και αγροτικά εργαλεία.

Άμεσα αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και  σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικά εργαλεία (ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου, ηλεκτροκόλληση κ.λ.π), 3 μαχαίρια, σιδερένιος λοστός, κουκούλες προσώπου (fullface) και κροτίδες.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 24.02.2018 έως και την 08.05.2020  οι δύο συλληφθέντες από κοινού, είχαν διαπράξει δεκαέξι (16) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες και επιχειρήσεις σε περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας και Σητείας αφαιρώντας ηλεκτρικά  εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές  και μηχανήματα ( φωτοβολταϊκά συστήματα. μπαταρίες, κλιματιστικά, γεννήτριες καλοριφέρ, χορτοκοφτικά μηχανήματα κ.λ.π.) συνολικής χρηματικής αξίας 34800 ευρώ.

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης εγκλήματος.

Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επίσης σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία της για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και Βεγγαλικών πυροτεχνημάτων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας Λασιθίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ