Κρήτη | Τρεις ακόμα συλλήψεις αλλοδαπών φερόμενων ως διακινητές μεταναστών σε Χρυσή, Ιεράπετρα και Βιάννο

κρήτη-τρεις-ακόμα-συλλήψεις-αλλοδαπώ-2359584

Σε τρεις επιπλέον συλλήψεις προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές στην Κρήτη, μετά την σύλληψη του φερόμενου ως διακινητή των μεταναστών στην Γαύδο. Δείτε ΕΔΩ

Πρόκειται για τρεις άνδρες  φερόμενους ως διακινητές μεταναστων, ο ένας 28χρονος υπήκοος Νότιου Σουδάν ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των 43 αλλοδαπών στη νήσο Χρυσή το πρωί της Παρασκευής και ο δεύτερος 27χρονος υπήκοος Νότιου Σουδάν επίσης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους 55 αλλοδαπούς που εντοπίστηκαν στην παραλία Βάτος στην Ιεράπετρα το μεσημέρι της Παρασκευής. Η τρίτη σύλληψη αφορά σε 22χρονο υπήκοο Νότιου Σουδάν ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους 39 αλλοδαπούς που εντοπίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Παραλία Δέρματος του Δήμου Βιάννου.

Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις του Λιμενικού Sώματος:

“Αναφορικά με τον εντοπισμό 43 αλλοδαπών στη νήσο Χρυσή, τις πρωινές ώρες την 21.08.2026, συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Νοτίου Σουδάν), καθώς αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ως ο διακινητής που τους μετέφερε από το «ΜΟΥΣΑΪΝΤ» της Λιβύης στην Ελλάδα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο 28χρονος συνελήφθη για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του Ν. 5038/23 «Διευκόλυνση» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση».

Αναφορικά με τον εντοπισμό 55 αλλοδαπών στην παραλία «ΒΑΤΟΣ» Ιεράπετρας, τις μεσημβρινές ώρες την 21.08.2026, συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Νοτίου Σουδάν), καθώς αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ως ο διακινητής που τους μετέφερε από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο 27χρονος συνελήφθη για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του Ν. 5038/23 «Διευκόλυνση» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση».”

Αναφορικά με τον εντοπισμό 39 αλλοδαπών στην Παραλία Δέρματος του Δήμου Βιάννου, τις μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Νοτίου Σουδάν). Ο 22χρονος συνελήφθη για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του Ν. 5038/23 «Διευκόλυνση» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ως ο διακινητής που τους μετέφερε από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα, καταβάλλοντας τα χρηματικά ποσά από 10.000 έως 16.000 δηνάρια Λιβύης και 2.000 δολάρια Η.Π.Α. έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα”.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook