Κρήτη | Του πούλησε ένα παλιό αυτοκίνητο και τώρα του στέλνει… εξώδικο!

κρήτη-του-πούλησε-ένα-παλιό-αυτοκίνητ-1180774

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η απάτη που διαπράττουν επιτήδειοι σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών κατά την συναλλαγή για αγορά οχήματος.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης αποκάλυψε ακόμη μια περίπτωση απάτης, με θύμα ένα Κρητικό.

Σύμφωνα με τον κ. Λιονάκη ένας ανυποψίαστος πολίτης, είδε στο Facebοοk ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν σε … τιμή ευκαιρίας και αποφάσισε να προχωρήσει στην εν λόγω συναλλαγή.

«Ο άνθρωπος ήρθε σε επικοινωνία με τον πωλητή, τον ρώτησε πόσο κάνει, του είπε 4.500 ευρώ και ότι πρόκειται για ένα αγροτικό. Μάλιστα, για να είναι πειστικός ο πωλητής επισύναψε στις φωτογραφίες και ένα ΚΤΕΟ του τελευταίου μήνα από το νησί που προέρχεται. Στη συνέχεια του λέει να καταθέσει τα χρήματα στο λογαριασμό για να στείλει το αυτοκίνητο στην Κρήτη. Όφειλε 1.000 ευρώ μόνο και όταν πήγε να το πάρει, είδαμε ότι πρόκειται για μια τραγικότητα. Ήταν ακόμη επικίνδυνο και να οδηγηθεί. Ήταν το ίδιο αυτοκίνητο, το ίδιο χρώμα αλλά όταν το σήκωσαν για να δουν τι γίνεται από κάτω, όπου ακουμπούσαν κατσαβίδι η λαμαρίνα τρυπούσε. Το αυτοκίνητο είχε όντως πάρει υπογραφή και είχε περάσει από ΚΤΕΟ. Όταν του είπε ότι στο γυρνάω πίσω γιατί η συναλλαγή δεν είναι έντιμη, του διεκδικεί με εξώδικα τα υπόλοιπα χρήματα».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Λιονάκης όταν το εν λόγω αυτοκίνητο έπρεπε να περάσει ΚΤΕΟ στο Ηράκλειο, οι ειδικοί ενημέρωσαν τον οδηγό ότι το όχημα δεν μπορεί να οδηγηθεί καθώς είναι επικίνδυνο. «Κοστολογήθηκε και αγοράστηκε 6.000 ευρώ. Καταβλήθηκαν τα 5.000 και τώρα απαιτεί τα χίλια. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για κλεμμένα αυτοκίνητα που έχουν βγει στην αγορά, πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι. Το κομμάτι της συναλλαγής είναι μείζον θέμα».

Ο κ. Λιονάκης υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες συναλλαγές. «Πρέπει να δούμε το βιβλίο του, τα χιλιόμετρα του. Υπάρχουν ιστότοποι ειδικοί και διασαφήσεις από το Τελωνείο. Δεν μπορεί αυτοκίνητο που πουλιέται σαν όχημα του 2011, να βλέπεις 120.000 χιλιόμετρα ότι ήταν επαγγελματικό αλλά να σου λένε ότι είναι σχεδόν δύο χρόνων είναι κοροϊδία. Πρέπει να δούμε και τα σέρβις. Αφού τα ελέγξεις και μόνο, τότε να κάνεις την προκαταβολή. Διαφορετικά ελλοχεύουν κίνδυνοι».

creta24.gr 

One thought on “Κρήτη | Του πούλησε ένα παλιό αυτοκίνητο και τώρα του στέλνει… εξώδικο!

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ… ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook