Κρήτη | Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι οικίσκοι στις σεισμόπληκτες περιοχές | Video + Photos

κρήτη-τοποθετήθηκαν-οι-πρώτοι-οικίσκ-1296195

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά σε αυτούς, των ανθρώπων που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό

Γεγονός είναι η τοποθέτηση των πρώτων οικίσκων που θα φιλοξενήσουν σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής που έχασαν τα πάντα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου.

Όπως έχει γράψει ήδη το Cretalive, οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με γοργούς ρυθμούς και ήδη σε ένα κομμάτι της έκτασης των 4 στρεμμάτων έχει πέσει μπετόν.

Για την επιλογή των οικογενειών που θα στεγαστούν στους οικίσκους, υπεύθυνος είναι ο δήμος Μινώα Πεδιάδος. Ειδική επιτροπή ελέγχει τις αιτήσεις και με βάση κοινωνικά κριτήρια, προτεραιοποιεί τους δικαιούχους. Για το λόγο αυτό, οι αιτήσεις έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες, την Α, τη Β και τη Γ, ενώ αποφασίστηκε ότι όσοι ανήκουν σε κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες και εφόσον οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον αριθμό των οικίσκων, θα πραγματοποιείται κλήρωση για την επιλογή τους. “Σε πρώτη φάση”, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανόλης Φραγκάκης, “θα στεγαστούν πρώτα όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία”.Στις σκηνές που έχουν στηθεί έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου έχουν παραμείνει περίπου 80 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους δεν επιθυμούν να φύγουν από τις σκηνές.

Στα ξενοδοχεία έχουν μεταφερθεί 320 σεισμόπληκτοι, ενώ κενές θέσεις υπάρχουν ακόμα, τόσο στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ για τους εμβολιασμένους, όσο και στο κέντρο χορού για τους ανεμβολίαστους. Ταυτόχρονα, κρεβάτια έχουν τοποθετηθεί στο κλειστό γήπεδο του Θραψανού και στο πολύκεντρο Ινίου.Υπενθυμίζεται ότι οι οικίσκοι είναι δίχωρα λυόμενα σπίτια πατώματα επενδυμένα με ξύλο, εγκατάσταση νεροχύτη και αυτόνομο λουτρό και εφοδιασμένα με σύστημα ψύξης – θέρμανσης.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook