Κρήτη | «Το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα αισιοδοξίας»

κρήτη-το-ξεκίνημα-κάθε-νέας-σχολικής-1279126

O Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκης αποστέλλει χαιρετισμούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή του αναφέρει:

«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα αισιοδοξίας καθώς επίσης και από την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα σε σχέση με τη σχολική χρονιά που πέρασε. Σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία στη ζωή μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, που δεν μπορεί παρά να είναι ελπιδοφόρα.

Η προηγούμενη σχολική χρονιά ήταν ιδιάζουσα για τη χώρα μας, αλλά και για τον κάθε Έλληνα/Ελληνίδα ξεχωριστά. Ήταν μια σχολική χρονιά που ο κορονοϊός εξακολούθησε να ταλαιπωρεί όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και όλη την υφήλιο. Προκειμένου όμως να ξεφύγουμε από αυτή την πανδημία, οφείλουμε να ενεργούμε με γνώμονα το αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, λειτουργώντας στα πλαίσια του ορθολογισμού και ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων. Η αλόγιστη συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο τους εαυτούς μας, τους οικείους μας και τους γύρω μας.

Η παγκόσμια εμπειρία, μας δείχνει τη σημαντική συμβολή των εμβολίων στον έλεγχο και τον περιορισμό των ασθενειών εν γένει. Όσον αφορά τον κορονοϊό, τα στατιστικά στοιχεία αναδεικνύουν την αξία των εμβολίων ως ασπίδα ατομικής και συλλογικής προστασίας. Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανταποκριθεί θετικά στην εμβολιαστική διαδικασία, συμβάλλοντας στη θωράκιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου ενάντια στην πανδημία.

Φέτος, για μία ακόμα σχολική χρονιά, οι εκπαιδευτικές μονάδες, θα φροντίσουν για την παιδαγωγική στήριξη των μαθητών/τριών και θα στηρίξουν τις οικογένειές τους, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους γονείς κι έχοντας ως γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Η σύγχρονη παιδαγωγική θεωρεί απαραίτητη την ομαλή και συνεργατική σχέση γονέων/κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς προς όφελος των παιδιών. Ως εκ τούτου, προσβλέπουμε στην έμπρακτη συμπαράσταση των γονέων/κηδεμόνων και αυτή τη σχολική χρονιά.

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τα σχολεία μας περισσότερο ενισχυμένα με τους/τις εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης, καλύπτοντας οργανικά κενά μετά από πολλά χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί, παλαιότεροι και νέοι, με την υπευθυνότητα που τους διακρίνει, θα εργασθούν για την επίτευξη των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών στόχων.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, θέλω να σας ευχηθώ μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη! Στηριζόμαστε στην ευσυνειδησία, στην εργατικότητα και στις ικανότητές σας.

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μία δημιουργική κι εποικοδομητική χρονιά. Ας γίνετε η εύφορη γη στη φράση του Σωκράτη, ἡ παιδεία, καθάπερ εὐδαίμων χώρα, πάντα τ’ ἀγαθά φέρει».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook