Κρήτη | Το σκάκι στα σχολεία – Δεκτή η πρόταση του Χάρη Μαμουλάκη

κρήτη-το-σκάκι-στα-σχολεία-δεκτή-η-πρ-1426161

Αποδεκτή έκανε η Υπουργός Παιδείας την πρόταση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, με την οποία ζητούσε να ενταχθεί το Σκάκι στις θεματικές ενότητες των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ενημέρωσε και επίσημα την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία – Ε.Σ.Ο. για την απάντηση της Υπουργού Παιδείας, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία με τον προβλεπόμενο τρόπο. Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Μακρόπουλος, επί χρόνια Πρόεδρος της Ε.Σ.Ο. και πρώην Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας και ο Ταμίας της Ε.Σ.Ο. και Ομοσπονδιακός Μετρ Σπύρος Ιλαντζής, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Σκακιστική οικογένεια και άπτονται της ανάπτυξης του αθλήματος σε εθνικό επίπεδο, καθώς και η νέα πρόταση του Χάρη Μαμουλάκη να ενταχθεί το Σκάκι και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Η αποδοχή της πρότασης να ενταχθεί το Σκάκι στα σχολεία, με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το Σκάκι προάγει τη δικαιοσύνη, την ένταξη και τον αμοιβαίο σεβασμό, την ανεκτικότητα και την κατανόηση, ενώ σύμφωνα με σειρά επιστημονικών μελετών, έχει πολλαπλά θετικά οφέλη στις νεαρές ηλικίες βελτιώνοντας τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών έως και 60%. Γι’ αυτό και πολλές χώρες ανά τον κόσμο, όπως οι Η.Π.Α., η Ρωσία, η Γερμανία, η Κίνα, η Αγγλία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Βενεζουέλα, η Γεωργία, η Αυστρία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Μεξικό, η Λιβύη, κ.α., το έχουν εντάξει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαι βέβαιος ότι μόνο οφέλη θα προκύψουν για τα παιδιά μας από αυτή την διαδικασία.».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook