Κρήτη | Το Ρέθυμνο επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμου Λίνα Μενδώνη

κρήτη-το-ρέθυμνο-επισκέφθηκε-η-υπουργ-1401496

Στο Ρέθυμνο έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η κα. Μενδώνη επισκέφθηκε αρχικά την αίθουσα του Αγίου Φραγκίσκου όπου φιλοξενείται η προσωρινή έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, συνοδευόμενη από τον βουλευτή του νομού Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Εκεί την υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Αναστασία Τζιγκουνάκη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της Αρχαιολογίας.

Ακολούθως η κα. Μενδώνη επισκέφτηκε το τέμενος Βαλιδέ Σουλτάνας.

Η Υπουργός Πολιτισμού πρόκειται να υπογράψει με τον Περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Ρεθύμνου την προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής του αρχαιολογικού μουσείου καθώς και την προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελετών που αφορούν  την αποκατάσταση των μνημειακών κτισμάτων στο εσωτερικό του φρουρίου Φορτέτζα και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Οι δύο μελέτες έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση, από το ΠΕΠ Κρήτης.


Πηγή: rethnea.gr

One thought on “Κρήτη | Το Ρέθυμνο επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμου Λίνα Μενδώνη

  1. Συντείνει έχετε το νου σας γιατί αυτή η σαύρα έμαθε πως έχετε το φρούριο και ήρθε να τσιμεντώσει τη Φορτέτζα ! Το νου σας και τα μάτια σας στη Φορτέτζα μέχρι να ξεκουμπιστεί η μέγαιρα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook