Κρήτη | Το ψάρεμα που κατέληξε σε περιπέτεια – Τι κατέθεσε ο 45χρονος για το ναυάγιο

κρήτη-το-ψάρεμα-που-κατέληξε-σε-περιπέ-770712

Κατάθεση για την απίστευτη περιπέτεια που έζησε ο ίδιος και η Γερμανίδα φίλη του έδωσε πριν λίγα 24ωρα στους λιμενικούς του Λιμενικού Σταθμού των Καλών Λιμένων ο 45χρονος Μεσαρίτης, ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με τον τρόπο που σώθηκε όταν ανατράπηκε η βάρκα που επέβαινε ο ίδιος και η 39χρονη αλλοδαπή και πέρασαν μία ημέρα σε μία σπηλιά στη θαλάσσια περιοχή της μονής Κουδουμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεσή του ήταν σύντομη και ο 45χρονος φέρεται να είπε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός, εννοώντας τα άτομα που του μίσθωσαν τη βάρκα η οποία ανατράπηκε και τελικώς βούλιαξε.

Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι ξεκίνησε από την περιοχή του Λέντα για να ψαρέψει και τα ψάρια αυτά να τα φάει με έναν φίλο του επιστρέφοντας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 45χρονος φέρεται να είπε ότι έχει κάνει πολλές φορές αυτό το δρομολόγιο με τη βάρκα κατά το παρελθόν και αποφάσισε να πάρει μαζί τη φίλη του από τη Γερμανία για βόλτα.

Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως όταν ξεκίνησε ο καιρός δεν ήταν κακός και τίποτα δεν έδειχνε αυτό που θα επακολουθούσε. Κατά πληροφορίες στην κατάθεσή του φέρεται να είπε επίσης ότι το αρχικό δρομολόγιο που ήθελε να κάνει ήταν από το Λέντα προς το μοναστήρι του Κουδουμά, όμως οι καιρικές συνθήκες όπως εξελίχθηκαν, δεν του το επέτρεψαν.

Η 39χρονη είχε καταθέσει αρκετές ημέρες πριν και φέρεται να είπε ότι όταν ξεκίνησαν με τη βάρκα οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, και ξαφνικά ένας δυνατός αέρας αναποδογύρισε τη βάρκα. Η ίδια δήλωσε ευχαριστημένη για την κατάληξη αυτής της απίστευτης περιπέτειας που έζησε και ευχαρίστησε τις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος και η 39χρονη είχαν νοικιάσει μια βάρκα το Σάββατο 24 Ιουλίου. Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ανέμους εντάσεως ως και επτά μποφόρ.

Στη μία το μεσημέρι του Σαββάτου κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με το Λιμενικό και ανέφερε ότι έβλεπε μια αναποδογυρισμένη βάρκα περίπου 1.5 ναυτικό μίλι από την ακτή του Λέντα.

Σύντομα όμως, η βάρκα χάθηκε από το οπτικό του πεδίο και βυθίστηκε.

Οι λιμενικοί επιβεβαίωσαν ότι το τελευταίο στίγμα του πλεόμενου είχε δοθεί στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς και ότι είχε εκμισθωθεί από τον 45χρονο και την 39χρονη σε κατάστημα επιχειρηματία της περιοχής.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων από το πλοίο ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού, πέντε παραπλέοντα σκάφη και ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας.

Μετά από πολλές ώρες αγωνίας και αναζητήσεων ο 45χρονος αφού κολύμπησε από μία σπηλιά, έφτασε στην παραλία της μονής Κουδουμά και ζήτησε βοήθεια.

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook