Κρήτη | Το πακέτο που του πέταξαν μέσα στη φυλακή, του κόστισε επιπλέον ποινή

κρήτη-το-πακέτο-που-του-πέταξαν-μέσα-σ-765837

Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης εκδικάστηκε χθες η υπόθεση ενός  «πακέτου» που είχε «προσγειωθεί» τον Απρίλιο του 2017 στο προαύλιο των φυλακών Αλικαρνασσού, παραγγελία για 39χρονο βαρυποινίτη.

Το «δέμα» περιείχε ένα μαχαίρι, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο ναρκωτικά χάπια, 5,3 γραμμάρια χασίς και 0,7 γραμμάρια ηρωίνης.

Το δέμα είχε σπεύσει να πάρει στα χέρια του ο 39χρονος βαρυποινίτης, ο οποίος

αφού το έκρυψε κάτω από τα ρούχα του, κινήθηκε με χαλαρό βηματισμό προς το

ισόγειο του κτηρίου. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν αντιληφθεί τι συνέβη κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν ενώ επιχειρούσε να περάσει το πακέτο σε 41χρονο συγκρατούμενό του.

Η έρευνα που έγινε οδήγησε στην ταυτότητα του ατόμου που είχε αναλάβει

να εκτελέσει την «παραγγελία» και να εκτοξεύσει το δέμα μέσα στις φυλακές.

Ο υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς πρόλαβε να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο …ταχυδρόμος, ένας 40χρονος από χωριό του Μονοφατσίου.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ στον 39χρονο βαρυποινίτη που παρέλαβε το δέμα και στον 40χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος ωστόσο καταδικάστηκε ερήμην του. Ο έτερος κρατούμενος αθωώθηκε καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα για το δέμα. Όπως είπε, το έβαλε αιφνιδιαστικά στην τσέπη του ο συγκρατούμενός του για να μπερδέψει τους σωφρονιστικούς.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook