Κρήτη | Το μήνυμα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

κρήτη-το-μήνυμα-του-αλέξανδρου-μαρκογ-1305849

Το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Κρήτη Μπροστά», Αλέξαννδρος Μαρκογιαννάκης.

Στο μήνυμα του αναλυτικά αναφέρει:

Το «Όχι» που σήμερα γιορτάζουμε σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα δεν ήταν κάτιτο αυτονόητο σε μια στιγμή που σχεδόν όλη η Ευρώπη είχε λυγίσει κάτω από τη βία των δυνάμεων του Άξονα.

Κι όμως, αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η Ελλάδα σε μια μοναδική για την ιστορία της στιγμή ομόνοιας και σύμπνοιας. Αυτό ακριβώς τιμούμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη σημερινή επέτειο, την ομοψυχία και την αποφασιστικότητα των παππούδων και των γιαγιάδων μας να αντισταθούν σε έναν εχθρό που έμοιαζε ανίκητος.

Αν, λοιπόν, όπως λένε, η ιστορία διδάσκει, τότε αυτό είναι το μάθημα που αντλούμε από τη σημερινή επέτειο: ενωμένοι και αποφασισμένοι, μακριά από κάθε είδους διχασμό και φανατισμό, οι Έλληνες μπορούμε και γράφουμε ιστορία. Εμείς, οι νεότερες γενιές, ας κρατήσουμε αυτό ως πολύτιμο επιμύθιο του αγώνα μιας γενιάς που δεν βρήκε τίποτε εύκολο στη διαδρομή της.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook