Κρήτη | Το Ηράκλειο δεν συμμετέχει στο lockdown της εστίασης

κρήτη-το-ηράκλειο-δεν-συμμετέχει-στο-lockdo-1103290

Σε lockdown στην εστίαση προχωρούν οι καταστηματάρχες του κλάδου από τις 16 έως τις 22 Αυγούστου, μετά την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.)

Ωστόσο, το Ηράκλειο ακολουθώντας και άλλες περιοχές της Ελλάδος δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία.

«Το Ηράκλειο δεν συμμετέχει σε αυτήν την κίνηση. Όλο αυτό προέκυψε από πρωτοβουλία κάποιων που εμείς δεν την επικροτούμε κι έχουμε τελείως διαφοροποιημένη θέση», επεσήμανε χαρακτηριστικά, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκάδασης νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη.

Κατακόρυφη πτώση του τζίρου μετά τα έκτακτα μέτρα

Κατακόρυφη είναι η πτώση του τζίρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο μετά και τα έκτακτα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για δεύτερη εβδομάδα.

«Μετά τα έκτακτα μέτρα στο Ηράκλειο, στα οποία περιλαμβάνεται η χρήση μάσκας και στους ανοιχτούς χώρους, έχει πέσει κατακόρυφα ο τζίρος στις επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον στα μαγαζιά. Ο κόσμος το σκέφτεται να βγει από το σπίτι του γιατί τον ενοχλεί η χρήση της μάσκας», ανέφερε η κ. Αντωνακάκη ενώ παράλληλα τόνισε πως από την πλευρά τους επιχειρηματίες στην εστίαση τηρούν τους κανόνες: «Εμείς προσπαθούμε να είμαστε εντάξει ως προς τους υγειονομικούς κανόνες αλλά κάθε μέρα που περνάει την πληρώνει δυστυχώς η εστίαση. Κλείνουν τα delivery, δεν επιτρέπονται κάποια πράγματα στην εστίαση».

Φόβοι για τον χειμώνα

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δραματική για τους επιχειρηματίες του κλάδου μόλις ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα.

«Δυστυχώς το μέλλον είναι ακόμα πιο δυσοίωνο. Τα πράγματα δεν θα πάνε καλά και πολλοί από εμάς θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες. Μόλις ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα και ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι τότε φοβόμαστε ότι τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά και πιο σκληρά. Μην ξεχνάτε πως θα εμφανιστεί και το κύμα γρίπης και θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει», τόνισε μιλώντας στο cretapost, η κ. Αντωνακάκη.

Πηγή: cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook