Κρήτη | Τι ζήτησε ο Αρναουτάκης από τον Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης, όπως το Αεροδρόμιο Καστελίου αλλά και τα έργα στο νυν Αεροδρόμιο Ηρακλείου μέχρι να κατασκευαστεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο, έθεσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Τετάρτη με τους νέους Περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου (δείτε ΕΔΩ).

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε: «Είχαμε συνάντηση όλοι οι περιφερειάρχες με τον πρωθυπουργό, παρουσία υπουργών και υφυπουργών αλλά και γενικών γραμματέων. Η δέσμευση που είχε ο πρωθυπουργός απέναντί μας ότι θα γίνεται κάθε δυο μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου ένα συμβούλιο με τους συναρμόδιους υπουργούς και τους περιφερειάρχες, ξεκίνησε σήμερα. Θέσαμε στον κ. Μητσοτάκη όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο θεσμικά όσο και αναπτυξιακά ο κάθε περιφερειάρχης για την Περιφέρειά του, ενώ παράλληλα θα γίνουν και επιμέρους συναντήσεις με τους υπουργούς».

Σε ότι αφορά τα θέματα που ο ίδιος έθεσε στον κ. Μητσοτάκη: «Τα βασικά θέματα που έθεσα, είναι οι υποδομές της Κρήτης, το Αεροδρόμιο στο Καστέλι αλλά και τα έργα στο νυν αεροδρόμιο του Ηρακλείου μέχρι την δημιουργία του νέου διεθνούς αερολιμένα. Επιπλέον έθεσα μια σειρά από έργα που πρέπει να τα δούμε με τους υπουργούς, αλλά και την προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ και την απορρόφηση του υπάρχοντος».

Ειδικότερα για το θέμα του ΒΟΑΚ που τέθηκε ως το κορυφαίο, ο κ Αρναουτάκης, ανέφερε στις δηλώσεις του, ότι, « αναμένονται ανακοινώσεις από τον κ. Πρωθυπουργό, και εκτιμώ ότι μπορεί και στην έκθεση Θεσσαλονίκης να ανακοινώσει κάποια θέματα. Ο Πρωθυπουργός, όπως εισπράξαμε στην συνάντηση θέλει την αποκέντρωση, χρειάζεται η Περιφερειακή Διακυβέρνηση, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, για να μην χρειάζεται συνεχώς να ερχόμαστε στην Αθήνα για ένα μικρό ή μεγάλο θέμα αναζητώντας λύσεις.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ