Κρήτη | Τι ώρα ανοίγουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων

Σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων είναι ανοικτά σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία και η Κρήτη κηρύσσεται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας

Έτσι, σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων δύνανται να λειτουργήσουν από τις 80:00 έως τις 21:00, ενώ ανοιχτά θα είναι και τα βενζινάδικα.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε κατά την έκτακτη ενημέρωση για τα μέτρα που ελήφθησαν για την κακοκαιρία Ελπίδα, πως στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για τις 25/1 κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.

Έτσι, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, σήμερα Τρίτη 25/01/2022, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Ανακοίνωση έστειλε και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων η οποία αναφέρει:

Αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου έπειτα από ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος κηρύσσεται γενική Αργία.

Τα Χανιά και γενικότερα η περιφέρεια Κρήτης βρίσκονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για αύξηση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά θα παραμείνουν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Από την ανακοίνωση εξαιρούνται: τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ