Κρήτη | Τι ισχυρίζονται οι επτά κατηγορούμενοι για την άγρια ρατσιστική επίθεση

κρήτη-τι-ισχυρίζονται-οι-επτά-κατηγορ-1003164

Κρατούνται από τους αστυνομικούς οι επτά Κρητικοί που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό των 13 Πακιστανών στο Οροπέδιο Λασιθίου οι οποίοι την περασμένη Δευτέρα παραδόθηκαν στις αρχές.

Οι ίδιοι εμφανίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη νέα ακύρωση της απόφασης που έχει κατατεθεί από συνηγόρους τους λόγω παραβίασης των υπερασπιστικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λασιθίου αναμένεται σήμερα να συνεδριάσει επί του θέματος και να εκδώσει το σχετικό βούλευμα αποδοχής ή μη της αίτησης ακύρωσης.

Αν το βούλευμα αποδεχθεί την αίτηση ακύρωσης τότε και πάλι η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή.

Πότε απολογούνται οι κατηγορούμενοι – Τι ισχυρίζονται

Οι επτά κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή από τον οποίον ζήτησαν προσθεμία για να απολογηθούν.

Έτσι, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή Λασιθίου την προσεχή Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, οι επτά κατηγορούμενοι έχουν στοιχεία σε βάρος των Πακιστανών καθώς ισχυρίζονται πως η επίθεση δεν ήταν αναίτια. Τα στοιχεία αυτά θα τα παρουσιάσουν εκτενώς στη διάρκεια της απολογίας τους.

Μεταξύ αυτών, είναι μαρτυρίες για μία σειρά από παράνομες ενέργειες που αφορούν την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και λεκτικές επιθέσεις ενώ σε βάρος τους έχουν κατατεθεί παλαιότερα και μηνύσεις.

cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook