Κρήτη | Τι έδειξαν οι κάμερες για την επίθεση στον Αμερικανό ναύτη

κρήτη-τι-έδειξαν-οι-κάμερες-για-την-επ-822851

Νέα δεδομένα στις περιγραφές για το σκηνικό της άγριας συμπλοκή στις Κάτω Ασίτες, που κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό Αμερικανού στρατιώτη πριν από μερικές βδομάδες, δημιουργεί η αξιοποίηση του οπτικού υλικού από το μπαρ στο οποίο ξεκίνησε το επεισόδιο.

Στο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου εμφανίστηκε για να απολογηθεί χθες 19χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει χτυπήσει τον Αμερικανό στρατιώτη με μαγκούρα. Σε βάρος του, όπως και για ακόμη πέντε άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος, χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, που ακολούθησε, οφείλεται στα δύο βίντεο που έχουν προκύψει και δείχνουν τον 19χρονο να μην έχει ουσιαστική εμπλοκή στην έναρξη του καβγά μέσα στο μπαρ ανάμεσα στον Αμερικανό και 10 νεαρούς θαμώνες.

«Θεωρούμαστε όντως τυχεροί που υπάρχει αυτό το βίντεο, διότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο άσχημα τα πράγματα σε περίπτωση έλλειψής τους. Πρόκειται για ένα βίντεο με λήψεις από το κατάστημα μέσα στο οποίο βρίσκονταν για νυχτερινή έξοδο όλοι οι συγκατηγορούμενοι, το οποίο δείχνει πολύ ξεκάθαρα το γεγονός ότι ουδείς εξ αυτών μπορεί να φέρει αυτή την κατηγορία που τους αποδόθηκε», τόνισε η συνήγορος του 19χρονου, Θεονύμφη Μπέρκη.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι όμως πως υπάρχει και δεύτερο βίντεο στο οποίο ο Αμερικανός στρατιώτης, αν και έχει δεχτεί νωρίτερα μια μαχαίρια στην πλάτη, εμφανίζεται να ξαναμπαίνει στο μπαρ, να παίρνει ένα μαχαίρι και να καταδιώκει με τη σειρά του τους κατηγορούμενους.

«Στο βίντεο αυτό εικονίζεται, μετά από αρκετή ώρα αφού έλαβε χώρα η πράξη για την οποία κατηγορούμαστε, ο ίδιος Αμερικανός υπήκοος, στον ίδιο χώρο, να παίρνει ένα μαχαίρι από το μπαρ και να είναι έτοιμος να επιτεθεί σε όποιον βρει μπροστά του. Τους κυνηγούσε, δηλαδή, ουσιαστικά. Βίντεο που καταρρίπτει λοιπόν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του και, αν μη τι άλλο, προκύπτει ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου ανθρώπου», πρόσθεσε η συνήγορος του 19χρονου, Θεονύμφη Μπέρκη.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook