Κρήτη | Θύμα συστηματικής κακοποίησης η 58χρονη – Είχε γίνει καταγγελία από γιατρούς

κρήτη-θύμα-συστηματικής-κακοποίησης-1286471

Ένα μόνιμο και διαρκές δράμα ήταν η ζωή της 58χρονης η οποία υπέστη σωματική κακοποίηση τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της από τον 53χρονο σύζυγο της, στο Λασίθι.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και στοιχεία, η γυναίκα δεν είναι τετραπληγική, όπως ανέφεραν αρχικά οι πληροφορίες, περπατάει κανονικά. Όμως έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο οδήγησε σε αφασικού τύπου διαταραχές με συνέπεια να χάσει την ομιλία της και παρουσίασε δυσχέρεια στη βάδιση, δεν είναι όμως τετραπληγική.

Υποψίες και καταγγελία από ειδικούς

Ως εκ τούτου η 58χρονη γυναίκα λάμβανε θεραπεία λόγου και ψυχολογικής στήριξης στην περιοχή όπου διέμενε. Όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, πολλά από τα ραντεβού ακυρώνονταν ενώ η 58χρονη ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη στις συνεδρίες και ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι κάτι σοβαρό της συνέβαινε.

Έτσι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, και η λογοθεραπεύτρια μπήκε σε υποψίες με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λασιθίου.

Γνωρίζοντας ότι ο σύζυγος της γυναίκας, αντιμετωπίζει προβλήματα με το αλκοόλ, αντιλήφθηκαν ότι ήταν εκείνος ο οποίος ακύρωνε τα ραντεβού στη θεραπεία λόγου ενώ προέβαινε συστηματικά σε σωματική κακοποίηση εναντίον της.

Χωρίς να χάσουν χρόνο οι ειδικοί επιστήμονες σύστησαν φάκελο τον οποίο κατέθεσαν στην Εισαγγελία Λασιθίου η οποία διέταξε άμεσα την διενέργεια κοινωνικής έρευνας αναφορικά με το περιστατικό. Δυστυχώς όμως η κοινωνική έρευνα στάθηκε αδύνατον να αποδείξει κάτι από τα καταγγελλόμενα με συνέπεια να κλείσει προσωρινά ο φάκελος της υπόθεσης.

Νέα έρευνα μετά τον πρόσφατο ξυλοδαρμό

Μετά όμως τη σωματική κακοποίηση που υπέστη ξανά η 58χρονη σύζυγος και μάλιστα αυτή τη φορά θύμα ήταν και η 80χρονη μητέρα της, ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά και αυτή τη φορά τα αδιάσειστα στοιχεία έγιναν θρυαλλίδα καταλυτικών εξελίξεων.

Η μητέρα, η οποία παρά τα 80 της χρόνια χαίρει άκρας υγείας και είναι σε θέση να μιλήσει, μετέβη στο Α.Τ. Νεαπόλεως όπου υπέβαλλε μήνυση εναντίον του 53χρονου συζύγου της κόρη της.

Η Εισαγγελία εξέτασε προσεκτικά την νέα καταγγελία και μάλιστα συνυπολόγισε τα στοιχεία του φακέλου με τις καταθέσεις των επιστημόνων που ήδη είχε στα χέρια της με αποτέλεσμα να καταλήξει στην απόφαση προφυλάκισης του 53χρονου.

Το μέλλον των κακοποιημένων γυναικών

Ο συγκεκριμένος σύζυγος τώρα πια βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης η οποία σύντομα θα αποφανθεί για την τύχη του.

Ωστόσο υπάρχουν αμέτρητα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στα οποία οι αρχές δεν έχουν τόσα στοιχεία στη διάθεση τους ώστε να αποφασίσουν προφυλάκιση ή έστω επιβολή περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο για να μην πλησιάζει την σύζυγο που έχει υποστεί κακοποίηση από τον ίδιο.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές αφήνεται ελεύθερος κι έπειτα… τι; ποια είναι η μέριμνα του κράτους; Να επιστρέψει και να συνεχίζει να μένει στο ίδιο σπίτι με την σύζυγο που έχει κακοποιήσει σωματικά και η οποία προχώρησε στην καταγγελία του;

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας πολλαπλασιάζονται και – όποιοι κι αν είναι οι παράγοντες που οδηγούν τους θύτες στην παραβατική συμπεριφορά – οι γυναίκες πρέπει να τυγχάνουν ουσιαστικής μέριμνας και υποστήριξης ώστε να μπορούν να ξανασταθούν στα πόδια τους μακριά από το κακοποιητικό περιβάλλον της συζυγικής εστίας. Η Πολιτεία και η κοινωνία έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό τους.

cretapost.gr

One thought on “Κρήτη | Θύμα συστηματικής κακοποίησης η 58χρονη – Είχε γίνει καταγγελία από γιατρούς

  1. Που είναι οι κομμουνιστές, το ΠΑΜΕ, το ΕΡΧΩΜΑΙ ( εδώ γελαμε ), που διαδήλωσαν γιατί δυο τρεις νατοικοι ναύτες μέθυσαν και μπήκαν σε διπλανό δωμάτιο που ήταν ένα κορίτσι και χωρίς να το πειράξουν έπεσαν για υπνο ? Ξεσηκώθηκαν, διαδήλωσαν, γκαριζωντας, έδιναν συνεντεύξεις με ΜΠΕ ΜΠΕ γερό κλανιαρηδες δικηγόρους, σκουλαροαντρειωμενους …..ντελικανίδες και καφένοδιδακτους συνδικαλιστές του χαρτζηλικιού για το σοκ που έπαθε το κορίτσι ( υποψιν το κορίτσι τηλεφονησε ψύχραιμα στον πατέρα της και του ανέφερε ότι μπήκαν και έπεσαν για υπνο μεθυσμένοι άγνωστοι, ούτε ούρλιαξε, ούτε ζήτησε βοήθεια, ούτε καν πήρε την αστυνομία τηλέφωνο, ενώ εδώ αποκαλύφθηκε ένας αληθινός γολγοθάς με θύματα δυο κρητικιάς γυναίκες που θα μπορούσαν να ήταν η μάννα και η γιαγιά του καθενός τους ( εκτός τον 70 άρη γεροκλανιαρη μαλλιά δικηγορίσκο ). Εδώ ούτε φωνή ούτε λαλιά γιατί βλέπεις αυτους δεν τους νοιάζει η υγεία και η ασφάλεια των κοριτσιών η των γυναικων, τους ενδιαφέρει η προπαγάνδα ενάντια στο ΝΑΤΟ. Την άλλη φορά λοιπόν αυτοί οι άπλυτοι σας ζαλίζουν τα ……ουμπαλα με δήθεν διαδηλώσεις για πείραγμα γυναίκας από νατοϊκούς ριξτε τους καμία ντομάτα ( εχουμε μπόλικες δόξα τω θεό στο νησί μας ) και συνεχίστε να κάνετε το αυτονόητο, ανοίξτε τα μαγαζιά στους νατοϊκούς επισκέπτες και αγνοήσετε τα αριστερά σούργελα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook