Κρήτη | Θορυβημένη η εκπαιδευτική κοινότητα – Τί υποστηρίζει ο ανήλικος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη

κρήτη-θορυβημένη-η-εκπαιδευτική-κοιν-1078422

Μία άκρως ανησυχητική υπόθεση με αγοραπωλησία ναρκωτικών μεταξύ δύο μαθητών γυμνασίου του Ηρακλείου ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την εκπαιδευτική κοινότητα – και όχι μόνο – να βρίσκεται σε σοκ.

Όλα ξεκίνησαν όταν στα χέρια του διευθυντή του σχολείου έφτασε την περασμένη Τρίτη ένα σακουλάκι με μικροποσότητα κάνναβης το οποίο είχε βρει κρυμμένο στο καζανάκι της τουαλέτας.

Επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά ο διευθυντής αύξησε διακριτικά την προσοχή του στους μαθητές του σχολείου και την επόμενη ημέρα είδε μια περίεργη συναλλαγή μεταξύ των δύο 13χρονων στο προαύλιο του σχολείου.

Αφού τελείωσε το διάλειμμα και τα παιδιά επέστρεφαν στην τάξη τους, ο διευθυντής πλησίασε τον μαθητή που είχε να δει να παίρνει κάτι από τον συνομήλικό του και τον ρώτησε ήρεμα και διακριτικά αν είχε πάνω του κάτι παράνομο. Το παιδί αρνήθηκε αρχικά, ωστόσο μετά την επιμονή του διευθυντή, του παρέδωσε ένα σακουλάκι με τρίμματα κάνναβης. Στη συνέχεια κλήθηκε και ο συνομήλικος του, που του είχε δώσει το σακουλάκι.

Ο διευθυντής του σχολείου άμεσα ενημέρωσε την Αστυνομία, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ενώ συνεδρίασε εκτάκτως και ο Σύλλογος Διδασκόντων για να ενημερωθούν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί για το περιστατικό.

Τί υποστηρίζει ο 13χρονος που φέρεται να πούλησε το χασίς

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 13χρονος που φέρεται να πούλησε την κάνναβη στο συμμαθητή του υποστήριξε ότι σε ένα πάρκο  τον είχε προσεγγίσει ένα μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί, Αλβανός,  τον οποίο μάλιστα κατονόμασε. Μάλιστα φέρεται να υποστηρίζει  ότι υπό καθεστώς απειλών ότι του είπε να πουλήσει για 5 ευρώ το σακουλάκι και ότι αν το έκανε χωρίς αντιδράσεις θα έπαιρνε «δώρο» ένα τσιαγαριλίκι, αν όχι θα είχε άσχημα ξεμπερδέματα.

Ο ανήλικος επέμεινε ότι ό,τι έκανε το έκανε γιατί απειλήθηκε ευθέως και πρόσθεσε ότι δεν είχε κανένα  οικονομικό κίνητρο να πουλήσει ναρκωτικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ασκηθεί δίωξη και σε βάρος του Αλβανού που φέρεται να προσέγγισε τον ανήλικο.

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι ανήλικοι – Δίωξη σε βάρος και των μητέρων τουςΟι δύο μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι. Στον 13χρονο που φέρεται να πούλησε τα ναρκωτικά ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών και θα δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων. Στον συνομίληκό του, που πήρε το σακουλάκι με το χασίς, ασκήθηκε δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα και θα δικαστεί ενώπιον του Μονομελούς Ανηλίκων.

Παράλληλα έχει ασκηθεί δίωξη για παραμέληση εποπτείας σε βάρος των μητέρων των δύο παιδιών.

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook