Κρήτη | Θλίψη για τον θάνατο του αντιστασιακού Βαρδή Βαρδινογιάννη

κρήτη-θλίψη-για-τον-θάνατο-του-αντιστα-789376

Σε ηλικία 97 ετών έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και συγγραφέας Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης.

Εκτός από πλούσιο συγγραφικό έργο, είχε αναπτύξει πολυσχιδή δράση κατά την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης, στη διάρκεια του εμφυλίου αλλά και κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών.

Επιπλέον, είχε διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην αντίσταση κατά των Γερμανών στην Κρήτη, στην οργάνωση και διεύθυνση της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ). Υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διώχθηκε για τις ιδέες του. Εζησε δέκα χρόνια στη φυλακή, δύο χρόνια στην εξορία και συνολικά 13 χρόνια στην παρανομία. Στις 17 Ιουλίου του 1955, μαζί με άλλους 26 συντρόφους του, στελέχη του ΚΚΕ, απέδρασε από τις φυλακές των Βούρλων.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στην εκκλησία της Παναγίτσας στο νεκροταφείο Ραφήνας. Η οικογένεια του επιθυμεί αντί στεφάνων να προσφερθούν τα χρήματα για τις ανάγκες του ιδρύματος «Ελπίδα».

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του αντιστασιακού Βαρδή Βαρδινογιάννη τονίζοντας ότι «βρισκόταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εποχής του, υπήρξε μέχρι τέλους πιστός στις αξίες και τα ιδανικά της ανανεωτικής Αριστεράς».

Πηγή: protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook