Κρήτη | Θετικές στον κορονοϊό νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Δυο νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου διαγνώστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες θετικές στον κορονοϊό με rapid test και αναμένονται τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ. Μάλιστα, η μια από αυτές ήταν στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Έντονη λοιπόν είναι η ανησυχία για την διασπορά του κορονοϊού στον Άγιο Νικόλαο μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στην περιοχή. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκε έλεγχος με μοριακά test PCR από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στο βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας και ελέχθηκαν περισσότερα από 90 άτομα, παιδιά και ενήλικες και τα αποτελέσματα των τεστ αναμένεται να δείξουν την πλήρη εικόνα.

Οι εκτιμήσεις όμως γεννούν προβληματισμό, διότι από τα μέχρι τώρα κρούσματα φαίνεται πως η διασπορά είναι μεγάλη στο συγκεκριμένο σταθμό.

Όπως επισημαίνει η Αθηνά Καρπούζη Επόπτρια Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στο Λασίθι, θα υπάρξει συνεργασία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αγίου Νικολάου, της Περιφέρειας Κρήτης και των αρμόδιων φορέων για να υλοποιηθούν και τα τεστ εντός διερχόμενου αυτοκινήτου στον Άγιο Νικόλαο. «Είμαστε ήδη σε επαφές με σκοπό να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα για τη δράση αυτή», επισημαίνει η Κα Καρπούζη.

Μεγάλη υπήρξε τόσο στο Νοσοκομείο όσο και σε ιδιωτικά εργαστήρια του Αγίου Νικολάου η προσέλευση πολιτών που ανησύχησαν ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.  Όπως μας ενημέρωσαν τα τοπικά εργαστήρια, τα αποτελέσματα που λαμβάνουν τα καταγράφουν αυθημερόν στην ειδική πλατφόρμα του ΕΟΔΥ.

Πηγή:anatolh.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ