Κρήτη | Θετικά βλέπει την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης ο Αρναουτάκης

κρήτη-θετικά-βλέπει-την-πανεπιστημιο-766784

Σε δήλωση στήριξης για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης προχώρησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη δήλωσή του ο κ. Αρναουτάκης στηρίζει ολόψυχα τη νέα προσπάθεια, θεωρώντας την πολύ θετική εξέλιξη, ζητώντας παράλληλα, η νέα προσπάθεια να θεμελιωθεί σε στέρεες βάσεις και το νέο ακαδημαϊκό σχήμα να είναι βιώσιμο και ελκυστικό προς τους φοιτητές.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη:

«Για την Περιφέρεια Κρήτης η συνολική αναβάθμιση και διεθνής κατοχύρωση της ανταγωνιστικής θέσης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κρήτης αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό η αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο, με βάση το πόρισμα της επιτροπής που κατατέθηκε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θεωρείται μια θετική εξέλιξη.

Το ΤΕΙ Κρήτης με τη σταθερά ανοδική του πορεία, τη δυναμική, αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των ερευνητικών εργαστηρίων και των ακαδημαϊκών μονάδων που αποδεδειγμένα διαθέτει, μπορεί να ενταχθεί στον Πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο θα πρέπει να θεμελιωθεί σε στέρεες βάσεις, το νέο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα θα πρέπει να είναι βιώσιμο, ελκυστικό για τους υποψήφιους φοιτητές, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές και το αναγκαίο ακαδημαϊκό προσωπικό.

Η πρόταση εξέλιξης του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο, θα ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ όλων των ΑΕΙ και των ερευνητικών κέντρων της Κρήτης και της ακαδημαϊκής κοινότητας του νησιού.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook