Κρήτη | Θάνατος Μελίνας – Διακόπηκε πριν αρχίσει η δίκη

κρήτη-θάνατος-μελίνας-διακόπηκε-πρι-1106749

Διακόπηκε πριν καν αρχίσει, η εκδίκαση στο Ηράκλειο, της υπόθεσης θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, με κατηγορούμενη την αναισθησιολόγο που συμμετείχε στην επέμβαση του 4χρονου κοριτσιού, παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2015.

Η δίκη διεκόπη για την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, και αυτό γιατί η πρόεδρος δήλωσε αποχή λόγω κωλύματος. Αποχή δήλωσε και η αναπληρωματική Πρόεδρος και με πράξη προέδρου ορίστηκε άλλος πρόεδρος στην σύνθεση της έδρας.

Ωστόσο για υπηρεσιακούς λόγους η δίκη διακόπηκε για τις 25 του μήνα, στις 10.30 το πρωί. Αυτό που τονίστηκε από την έδρα είναι ότι λόγω έλλειψης αιθουσών, είναι εξαιρετικά δύσκολο να οριστεί άλλη ημερομηνία για διακοπή, καθώς ήδη υπήρξε ένα ζήτημα, αφού την ίδια ημέρα συνήγορος υπεράσπισης έχει προγραμματίσει ιατρικό ραντεβού.

Οργισμένη η αντίδραση των συγγενών

Στο άκουσμα της διακοπής υπήρξε οργισμένη αντίδραση από την πλευρά των συγγενών της μικρής Μελίνας. «Είμαι εξοργισμένος» είπε ο πατέρας της, ο οποίος νωρίτερα σε δηλώσεις του είχε τονίσει:Περιμένω μια δικαίωση για το παιδί μου που πέθανε άδικα εξαιτίας της τραγικής αμέλειας της κατηγορουμενης. Δεν μπορώ να κάνω πίσω από τη στιγμή που δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση. Θέλουμε τη δικαίωση, να είναι ένα μνημόσυνο για την Μελίνα, να ηρεμήσει η ψυχούλα της γιατί έφυγε άδικα και αδικαιολόγητα»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης σημείωσε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση στο μέτρο του δυνατού, του νομικού και του ουσιαστικού από πλευράς μας, να συναινεσουμε σε οποιαδήποτε μεθοδευμένη ή μη αναβολή – γιατι κάτι ακούστηκε ότι οι γιατροί εκείνη τη μέρα θα έχουν εφημερία. Προέχει το καθήκον και η υποχρέωση μαρτυρίας τους! Δεν θα συναινέσει η οικογένεια σε οποιοδήποτε αίτημα αναβολής μεθοδευμένο ή μη. Επίσης αυτό πού θέλω να δηλώσω προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι, επειδή κατά την κρίση τής υπεράσπισης της κατηγορίας προκύπτουν ποινικές ευθύνες και άλλων ιατρών οι οποίοι θα αναφερθούν κατά την πορεία τής διαδικασίας, κι επειδή η υπόθεση 28 Δεκεμβρίου του 2020 παραγράφεται όσον αφορά τις ποινικές ευθύνες εκείνων που δεν έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, η υπεράσπιση της κατηγορίας με νύχια και με δόντια, στο μέτρο του δυνατού, πάντα στο πλαίσιο τής νομιμότητας, αλλά με πλήρη επίγνωση της υποχρέωσης προς την οικογένεια, δεν θα συναινέσει σε οποιοδήποτε αίτημα υποκρυπτομενο, φανερό ή εμφανές αίτημα αναβολής»

«Ντροπή» φώναζαν για την διακοπή οι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του παιδιού. «Πώς θα κοιμηθείς το βράδυ;» ρώτησε κάποιος από την πλευρά τους τη συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Η κ. Σπανάκη στις δηλώσεις της υπογράμμισε:

«Δεν είναι αναβολή, η δική διεκόπη για 25 Σεπτεμβρίου. Κανείς δεν υπέβαλε αίτημα αναβολής κι ούτε ετέθη τέτοιο ζήτημα. Η δική διεκόπη διότι ήταν πρακτικό το ζήτημα της σύνθεσης του δικαστηρίου. Δήλωσαν κώλυμα δύο δικαστές, αναπληρώνονται από έναν τρίτο δικαστή ο οποίος προφανώς δεν είχε λάβει γνώση της υποθέσεως. Θα ετοιμαστεί και θα εκδικαστεί η υπόθεση κανονικά την επόμενη Παρασκευή. Το ποιος ευθύνεται θα το κρίνει το δικαστήριο, το ποιος παραπέμπεται το έχει αποφασίσει ο κύριος εισαγγελέας δια του κατηγορητηρίου»

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook