Κρήτη | Θανατηφόρο τροχαίο στην 62 Μαρτύρων: «Πριν καν δούμε τι είχε συμβεί, ξέραμε»

κρήτη-θανατηφόρο-τροχαίο-στην-62-μαρτύ-907095
Φωτογραφία αρχείου

Με αφορμή το πρόσφατο τροχαίο στο Ηράκλειο που στοίχισε τη ζωή ενός 19χρονου, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) αλλά και την μεγάλη «πληγή» της Κρήτης, τα τροχαία δυστυχήματα, αναγνώστης του neakriti.gr υπογράφει το παρακάτω καθηλωτικό κείμενο.

Ο αναγνώστης, ο οποίος διαμένει επί της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο, περιγράφει τις ανατριχιαστικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής, όταν ακούν μηχανές και αυτοκίνητα να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

«Πριν καν δούμε τι είχε συμβεί, ξέραμε», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αναγνώστης, αναφορικά με το θανατηφόρο τροχαίο της 7ης Αυγούστου, με θύμα τον – μόλις – 19 ετών, Μιχάλη.

Το κείμενο καταλήγει με κάποια ερωτήματα. Ερωτήματα, όπως, «Τι κάνουμε για να μην χαθούν άλλες; Τι κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο; Φοράμε κράνος; Ζώνη; Οδηγούμε σιγά και προσεκτικά; Πάνω από όλα, αγαπάμε τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο; Σεβόμαστε την ζωή;», ερωτήματα, όμως, που δυστυχώς θα παραμείνουν αναπάντητα.

Ολόκληρο το κείμενο του αναγνώστη:

«Είμαι ένας άγνωστος που όμως λυπάται.

Λυπάται για το τροχαίο στην 62 Μαρτύρων εκείνο το βράδυ. Λυπάται που οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν με τον πιο άσχημο τρόπο. Κάθε βράδυ, ξανά και ξανά, ξυπνάμε νιώθοντας την καρδιά μας να σπάει από τον ήχο των μηχανών και των αμαξιών που λόγω της τρομερής ταχύτητας ανατριχιάζουν τα σώματα μας.

Έτσι και εκείνο το βράδυ οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τις εικόνες αυτού του δυστυχήματος. Πριν καν δούμε τι είχε συμβεί, ξέραμε. Στο σημείο αυτό γεννιέται ένας ακόμα μεγαλύτερος φόβος που με κυριεύει.

Εάν εκείνο το βράδυ, σε εκείνον τον δρόμο που κάθε μέρα περνάω, η μηχανή αυτή έπεφτε πάνω σε εμένα η σε κάποιον αγαπημένο μου δεν θα ήταν ατυχία αυτό; Πόσο πόνο να αντέξει ένας άνθρωπος και πως να διανοηθεί το μυαλό του πως ένας δικός του απλά περπάταγε στο πεζοδρόμιο και ξαφνικά βρέθηκε νεκρός. Πόσες φορές έχει συμβεί και πόσες θα ξανά συμβεί; Δυστυχώς αμέτρητες.

Η ταχύτητα δεν σκοτώνει μόνο αυτόν που την προκαλεί λοιπόν, σκοτώνει όποιον βρεθεί στο διάβα της χωρίς να υπολογίζει. Δεν είναι φρικτό αυτό; Δεν είναι πραγματικά άδικο;

Μια ζωή χάθηκε στην άσφαλτο εκείνο το βράδυ, λάθος ακόμα μία εννοώ, τι κάνουμε για να μην χαθούν άλλες; Τι κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο; Φοράμε κράνος; Ζώνη; Οδηγούμε σιγά και προσεκτικά; Πάνω από όλα, αγαπάμε τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο; Σεβόμαστε την ζωή;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook