Κρήτη | Θα πληρώσουν χρυσή… τη βόλτα με την κλεμμένη βάρκα

κρήτη-θα-πληρώσουν-χρυσή-τη-βόλτα-με-1704926

Τη… «λυπητερή» από το κόστος χρήσης όλων των σωστικών μέσων που «επιστρατεύτηκαν» για τη διάσωσή τους θα κληθούν να πληρώσουν –όπως όλα δείχνουν- οι δύο νεαροί που είχαν τη φαεινή ιδέα να κλέψουν μια ναυαγοσωστική λέμβο και να ξεκινήσουν μέσα στη μαύρη νύχτα από παραλία των Γουβών με προορισμό τη Ντία (δείτε ΕΔΩ)

Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, οι 23χρονοι οι οποίοι εργάζονταν σε ξενοδοχείο της περιοχής, επιχείρησαν να ταξιδέψουν με τη φουσκωτή βάρκα, χρησιμοποιώντας… τάβλες αντί για κουπιά.

Στο μεταξύ, οι δύο νεαροί (ένας ημεδαπός κι ένας Σλοβένος) αφού πήραν εξιτήριο από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν χθες Πέμπτη (1/6) για προληπτικούς λόγους, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου για την κλοπή της βάρκας. Κατόπιν, παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο.

Μιλώντας στην «Κρήτη TV» και στο neakriti.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του Λ. Σώματος, Νίκος Κοκκάλας, δήλωσε ότι οι νεαροί «έθεσαν σε πολύ μεγάλη κινητοποίηση τα περιπολικά οχήματα του Λ.Σ., κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, οπότε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα πρέπει από μια Επιτροπή που υπάρχει κι από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπ. Ναυτιλίας να δουμε αν θα υπάρξει κάποιος καταλογισμός (όχι πρόστιμο)».

Όπως εξηγεί ο κ. Κοκκάλας, το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι 23χρονοι εξαρτάται από την «κατηγορία των σκαφών και των μέσων» που χρησιμοποιήθηκαν, ωστόσο, επ’ ουδενί ο καταλογισμός που θα τους επιβληθεί δεν θα είναι «συμβολικός. Ούτε και τιμωρητικός, αλλά πραγματικός με βάση τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί –προφανώς- σε κατάσταση μέθης γνωστοποίησαν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στο Instagram την πρόθεσή τους να πλεύσουν με κατεύθυνση προς τη νήσο Ντία με φουσκωτή ναυαγοσωστική λέμβο.

Λίγες ώρες αργότερα, σκάφη του λιμενικού κι εθελοντές «σάρωναν» το βόρειο παραλιακό μέτωπο από το Ηράκλειο έως τη Χερσόνησο, προκειμένου να τους βρουν. Τελικά, οι νεαροί εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στ ανοικτά του αεροδρομίου Ηρακλείου, σώοι.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook