Κρήτη | Τεστ κορονοϊού στον Δήμο Ηρακλείου – Εξετάστηκε και ο δήμαρχος

κρήτη-τεστ-κορονοϊού-στον-δήμο-ηρακλε-794623

Δεκάδες rapid tests για κορονοϊό διενεργήθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Δημοτικής αρχής για την ασφάλεια και την υγειονομική θωράκισή όλων.

Οι έλεγχοι έγιναν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, ενώ μεταξύ αυτών που ελέγχθηκαν ήταν και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αλλά αντιδήμαρχοι, και συγκεκριμένα η Μαρία Καναβάκη και η Ρένα Παπαδάκη.

Πέρα από την διενέργεια των tests η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Μαρία Καναβάκη υπέγραψε πρόσφατα δύο συμβάσεις για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων.

Και “θα ακολουθήσουν κι άλλες”, όπως ανέφερε η δια στο Cretalive. Οι δύο συμβάσεις αφορούν γάντια, γιλέκα, μάσκες και ολόσωμες στολές προστασίας (από χημικά μιας χρήσης κλπ). Οι συγκεκριμένες προμήθειες πραγματοποιήθηκαν μετά από διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 241.405,43 ευρώ.

Υπογραμμίζοντας “την αναγκαιότητα της προμήθειας μέσων ατομικής προστασίας και της διάθεσής τους στο προσωπικό του Δήμου Ηρακλείου” , η κ. Καναβάκη δεν παραλείπει για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους για τη συνεργασία.

“Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηράκλειου σε έκτακτες συνθήκες, σε καταστάσεις αιφνίδιες και άγνωστες, όπως αυτή της πανδημίας που βιώνουμε τόσους μήνες, συνέχισαν απρόσκοπτα να ασκούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και να εργάζονται ευσυνείδητα σε νευραλγικά Τμήματα , σε κρίσιμα πόστα, σε Υπηρεσίες πρώτης γραμμής” σημείωσε η αντιδήμαρχος κι έκλεισε προσθέτοντας: “Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και των υπόλοιπων συμβάσεων. Σε ότι αφορά την ασφάλεια και τη θωράκιση του προσωπικού μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και έτσι θα συνεχίσουμε”.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook