Κρήτη | Τέσσερα πρόστιμα από την Πυροσβεστική λόγω κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς

Πρόστιμα σε τέσσερα άτομα επέβαλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου σε διάφορες περιοχές του Ρεθύμνου καθώς εντοπίστηκαν να εκτελούν ενέργειες που ήταν επικίνδυνες για πρόκληση πυρκαγιάς.

Αρχικά, η Πυροσβεστική επέβαλλε πρόστιμο σε άνδρα ο οποίος πέταξε αναμμένο τσιγάρο στην περιοχή Αμπελάκι, σύμφωνα με ενημέρωση που εξέδωσε.

Στο Ροδάκινο πρόστιμο επιβλήθηκε σε έναν άνδρα ο οποίος έκανε χρήση φορητής ψησταριάς σε χώρο που απαγορεύεται.

Τέλος, δύο άνδρες σε Γένη και Βιολί Χαράκι, εκτελούσαν θερμές εργασίες και τους επιβλήθηκε το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε περιοχές όπου το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται πως για σήμερα Σάββατο ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός σε όλη την Κρήτη.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ