Κρήτη | «Τέρμα στην κοροϊδία και την αδιαφορία» – 18 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό οι πληγέντες δίνουν τελεσίγραφο σε φορείς

κρήτη-τέρμα-στην-κοροϊδία-και-την-αδι-1657031

Τέρμα στην κοροϊδία και την αδιαφορία για την αποκατάσταση των πληγέντων βροντοφώναξαν την Παρασκευή 24 Μαρτίου οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου που βρέθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητώντας να μπει τέλος στη γραφειοκρατία 18 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό τα σπίτια τους παραμένουν ερείπια και τα 60 εκατομμύρια ευρώ που μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης είναι μόνο η αρχή των δυναμικών κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει, ζητώντας άμεση απλοποίηση των διαδικασιών και τη συμμετοχή ιδιωτών πολιτικών μηχανικών, στην εξέταση των φακέλων.

Δέκα οκτώ μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό τα σπίτια τους παραμένουν ερείπια και τα 60 εκατομμύρια ευρώ που μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους παραμένουν ανεκμετάλλευτα, καθώς οι άδειες που έχουν δοθεί είναι μόλις 18 στο Δήμο Αρκαλοχωρίου και 2 στο δήμο Αρχανών.

Η αγωνία έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της καθώς ολόκληρη η περιοχή που άγγιξε ο σεισμός, αποτελεί σύμφωνα με τους δημάρχους νεκρή ζώνη την ώρα που σε άλλες περιοχές της χώρας υλοποιούνται ειδικά σχέδια ανασυγκρότησης.

Οι ζημιές σε κτήρια και υποδομές υπολογίζονται στα 200 εκ ευρώ στο δήμο Μινώα ενώ στο Δήμο Αρχανών στα 80 εκατομμύρια € με τα 60 € που έχουν πιστωθεί να αποτελούν κάτι λιγότερο και από σταγόνα στον ωκεανό.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ενός ανάπηρου ηλικιωμένου κατοίκου της Βιάννου ο οποίος ζητά απεγνωσμένα οικίσκο για να στεγαστεί αφού δίνει σχεδόν όλη τη σύνταξη του για να πληρώνει ενοίκιο από τη μέρα του σεισμού.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook