Κρήτη | Ταλαιπωρία δίχως τέλος για χιλιάδες οδηγούς στον δρόμο Ηρακλείου – Μεσαράς

κρήτη-ταλαιπωρία-δίχως-τέλος-για-χιλι-1472797

Έργα – εξπρές για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στο οδικό τμήμα Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά- Άγιοι Δέκα στον δρόμο Ηρακλείου- Μεσαράς, που θα μείνει κλειστός για τουλάχιστον 8 μήνες, προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ η ταλαιπωρία των οδηγών συνεχίζεται…

Τα προβλήματα άρχισαν λόγω των κατολισθήσεων που εκδηλώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, με αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες σε πέντε σημεία του έργου, εξέλιξη που οδήγησε στην καθολική διακοπή της κυκλοφορίας στο σημαντικό αυτό οδικό άξονα για την πρόσβαση από και προς το Ηράκλειο, κόβοντας ουσιαστικά την περιφερειακή ενότητα στα δύο!

Ο διαγωνισμός που έγινε με προϋπολογισμό 8,9 εκατ. ευρώ βγαίνει στον «αέρα» τις επόμενες ημέρες με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, καθώς τα έργα επείγουν. Φορέας υλοποίησης ως γνωστόν είναι ο ΟΑΚ.

Η εκτέλεση των εργασιών για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων είναι κατεπείγουσα, δεδομένου ότι ο οδικός άξονας Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά – Μοίρες είναι κλειστός με αποτέλσμα να υφίστανται ταλαιπωρία πέραν των 50.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς. Παράλληλα, υποβαθμίζεται ουσιαστικά η οδική ασφάλεια με την χρήση της Π.Ε.Ο

Επίσης, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα έργα δεν θα υποστούν άλλες ζημιές και πρωτίστως δεν θα κινδυνεύσουν διερχόμενοι οδηγοί ενώ βρισκόμαστε στην “καρδιά” της τουριστικής περιόδου με προορισμούς τη Φαιστό, τα Μάταλα, την Αγία Γαλήνη, το Καλαμάκι, τους Καλούς Λιμένες και άλλα παραθεριστικά σημεία για τα οποία η πρόσβαση είναι πιο δύσκολη και πιο ακριβή λόγω και των πανάκριβων καυσίμων.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook