Κρήτη | Τα «γυρνάει» η οικογένεια της 69χρονης που είχε βρεθεί νεκρή στα Πραιτώρια – «Τη μάνα μου δεν τη σκότωσε ο αδερφός μου»

κρήτη-τα-γυρνάει-η-οικογένεια-της-69χ-846734

Αλλάζει «πλεύση» η οικογένεια της 69χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της στα Πραιτώρια. Για το θάνατό της παραπέμπεται να δικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, με την κατηγορία της θανατηφόρας σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης, ο 50χρονος, σήμερα, γιος της εκλιπούσης, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας, τη μοιραία μέρα και η 69χρονη είχε σηκωθεί για να του φτιάξει φαγητό.

Το τί συνέβη εκείνα τα λεπτά δεν έχει αποσαφηνιστεί, ωστόσο η οικογένεια που 9 μήνες πριν «έδειχνε» τον 50χρονο ως υπαίτιο του θανάτου της μητέρας, σήμερα, φαίνεται πως διαφοροποιείται και εκτιμά ότι δεν το έκανε εκείνος, ενώ αναφέρει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας της γυναίκας, εικάζοντας ότι ίσως και να έπεσε μόνη της, με το πέσιμο να αποδεικνύεται μοιραίο.

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2021, όταν ο γιος γύρισε στο σπίτι και η μητέρα μπήκε στην κουζίνα για να φτιάξει μια ομελέτα, ο γιος είχε κατηγορηθεί ότι την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει και να χάσει τη ζωή της. Ο πατέρας μάλιστα αναφωνούσε «τη σκότωσε, τη σκότωσε», όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας όπου μεταφέρθηκε η άτυχη 69χρονη, ενώ σαν μαινόμενος ταύρος περιγράφεται ότι έφτασε και η κόρη της γυναίκας.

Σήμερα πάντως, η αδερφή του κατηγορούμενου είπε «πιστεύω ότι (ο αδερφός μου) δεν το έκανε, ούτε καν ότι την έσπρωξε. Ναι μεν είχαν υπάρξει κάποια επεισόδια πολύ παλιά, όμως την τελευταία 10ετία δεν είχε γίνει τίποτα. Ήταν εκείνος που τη φρόντιζε, την πήγαινε στο Κέντρο Υγείας και φρόντιζε για τις θεραπείες της». «Μπορεί να φωνάζει αλλά δε θα γινόταν ποτέ φονιάς» – πρόσθεσε η κόρη, λέγοντας ότι συνδυάζοντας όλα τα δεδομένα σήμερα, αλλάζει το σκεπτικό της «γιατί τότε ήμουν σοκαρισμένη και είχα επηρεαστεί από όσα έλεγε ο πατέρας μου», παρά το ότι ο πατέρας δεν ήταν παρών την επίμαχη στιγμή.

Η εύθραυστη υγεία της 69χρονης και το βίαιο παρελθόν

Η άτυχη 69χρονη φέρεται να είχε περάσει δύσκολα στα χέρια και του συζύγου της, καθώς όπως ειπώθηκε «πίσω» από τη σπονδυλοδεσία βρισκόταν ο σύζυγος της γυναίκας. Όπως ανέφερε η κόρη ενώπιον του Δικαστηρίου, «η μακαρίτισσα η μάνα μου είχε φάει πολύ ξύλο στα χέρια του. Ήμασταν παιδιά 8 και 12 χρονών και τους «ξεχωρίζαμε»».

Η αδερφή του 50χρονου, αναφερόμενη στον κατηγορούμενο, είπε επίσης ότι παλιότερο είχε σημειωθεί περιστατικό κατά το οποίο φέρεται να είχε χτυπήσει τον πατέρα και τότε είχε κινηθεί η διαδικασία από το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου για ακούσια νοσηλεία του κατηγορούμενου στην Ψυχιατρική Κλινική. Ωστόσο η μητέρα που φέρεται να είχε μεγάλη αδυναμία στο γιο της, προσπάθησε πάση θυσία να αποτραπεί ο εγκλεισμός του σε κλινική προκειμένου να εξεταστεί, καθώς δε θεωρούσε ότι ήταν σωστό.

Αστυνομικός: «Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που τώρα λένε διαφορετικά πράγματα»

Δύο αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο συμβάν κατέθεσαν κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα, με τον ένα να μεταφέρει όσα έμαθαν ως προς το ιστορικό του 50χρονου. Ο αστυνομικός περιέγραψε την κόρη της 69χρονης να φτάνει ως μαινόμενος ταύρος στο Κέντρο Υγείας, αλλά και τον πατέρα της οικογένειας που φώναζε «τη σκότωσε, τη σκότωσε», αναφερόμενος στο γιο του.

Από τους συναδέλφους του οικείου Α.Τ. ο αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας, ανέφερε πως πληροφορήθηκε ότι ο 50χρονος είχε ένα βίαιο ιστορικό, πως μεθούσε και είχε βίαια ξεσπάσματα. Χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε «κινούμενη βόμβα», ενώ πρόσθεσε πως βάζει το χέρι του στο Ευαγγέλιο για αυτά που λέει, «αυτά που άκουσα και είδα, και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που τώρα έρχονται και λένε διαφορετικά πράγματα».

Η αλλαγή στάσης της οικογένειας απέναντι στον 50χρονο κατηγορούμενο, πάντως, έχει σχολιαστεί και από το Δικαστήριο, που προσπαθεί να εντοπίσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook